Staffars Seriers Blog: Virgin Comics

09 januari 2006

Virgin Comics

Det närmaste världen kommer $crooge McDuck, Richard Branson, startar upp ett eget serieförlag enligt flera artiklar bl.a här. Efter att ha läst runt lite så känns det som om de till skillnad från flera andra som startat upp serieförlag på sistone inte bara har en plan utan också aktivt försöker täcka upp nya områden som den i åtminstone i England relativt stora Indiska publiken. Det är dock värt att komma ihåg att förutom enstaka Bollywoodfilmer så har indisk populärkultur aldrig nått ut utanför den egna etniska gruppen. Däremot har Branson tidigare tjänat hyggliga pengar på Storbrittaniens bästsäljande serie-/humortidning Viz så potentialen för att förlaget blir lönsamt finns men jag finner det tveksamt.

Vad det gäller de få namn som nämns så tycker jag att John Woos namn givetvis är spännande men som alltid gäller det hur mycket han faktiskt är involverad i skapandet eller om han bara lånar ut sitt namn.

Jag gillar Heidi McDonalds kommentar kommentar på the Beat:

Topic of the day

Based on our email today, everyone who doesn't have an exclusive contract is wondering how to contact Virgin Comics.


Vilket jag läser som att välfinansierade serieförlag är hur välkomna som helst på marknaden och jag hoppas att de når en enorm framgång och att vi kommer att säljer mängder med deras serier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar