Staffars Seriers Blog: Lyssna på P3Kultur

02 juni 2010

Lyssna på P3Kultur

Jag har ända sedan jag blivit inbjuden till att prata superhjältar i P3Kultur tagit mig tid att lyssna igenom deras arkiv av podradiosändningar (finns exempelvis i iTunesstore) och jag kan inte inte rekommendera det här programmen tillräckligt. Äntligen så har serierna fått den plats de förtjänar och inte minst det bemötande som det förtjänar. Det märks att programledaren Johanna Koljonen har läst serier från barnsben och dessutom  har förmågan att sätta in dom i en kulturell kontext som jag tycker om. Gästerna är bra och jag måste ge bonuspoäng till Fredrik Strage som kom ihåg Deborah som en av Spider-Mans flickvänner, det hade jag inte förväntat mig.

De diskussioner som förs är väldigt engagerande. Jag kom på mig själv med att vilja hoppa in och börja argumentera och be om förtydligande och allt det där som man gör när man har väldigt bra diskussioner (som i vår läsecirkel) om ett ämne som man tycker om.

Även de icke-serierelaterade bitarna har jag funnit väldigt intressanta med intervjuerna om en kille som förberett sig för livet efter katastrofen med stort K som en speciell höjdpunkt.

Lyssna och njut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar