Staffars Seriers Blog: Adèle-filmen kommer på DVD & Blu-ray

29 mars 2011

Adèle-filmen kommer på DVD & Blu-ray

Nordisk Film släpper Luc Bessons filmatisering av Jacques Tardis Adèle på DVD och Blu-ray den fjärde maj. Den gick tyvärr inte upp på bio här i Sverige vilket jag är lite förvånad över men svenska filmdistributörer tenderar till att inte plocka upp seriefilmer som inte är välkända.

Jag hade förmånen att se filmen nyligen och jag måste säga att den är en väldigt underhållande matine-film och Louise Bourgion är lysande som Adèle. Filmen påminner mig om Mumien-filmerna med Brendan Fraser men med mer humor och betydligt "franskare" om man säger så. Speciellt speakerrösten i början av filmen känns otroligt fransk. Det är också otroligt kul att se pastichen på 1910-tal där alla män av betydelse har skägg eller mustacher av varierande storlek (verkar nästan vara kopplat till samhällsstatusen när jag tänker tillbaka till den)

 Jag måste erkänna att jag har inte läst Tardis seriesvit tidigare så jag kan inte riktigt bedöma hur bra överföringen är av serien. Jag gick över rätt tidigt till de amerikanska serierna och även om jag sprang runt i seriebutikerna så fastnade jag tidigt hos Staffars Serier och kom sedan aldrig runt och började jaga efter begagnat och Adélealbumen var då ur tryck. Vi hade bara album  5 inne minns jag (vi har förmodligen den kvar fortfarande) och jag plockade upp den för att det var något man skulle ha men jag kom aldrig för mig att läsa den. Därför är det otroligt kul att Fantagraphics har plockat in Tardi som seriekapare och gjort ett fantastiskt fint album  som jag hoppas följs av många fler.

Läs även: Simons recension av filmen

1 kommentar:

  1. Äntligen ett släppdatum, det var efterlängtat!
    Jag frågade SF varför den inte gick upp på bio och fick svaret att de gärna visat den om bara distributören varit intresserad. :/

    SvaraRadera