Staffars Seriers Blog: Pressrelease: Free Comic Book Day 2011 i Sverige

27 april 2011

Pressrelease: Free Comic Book Day 2011 i Sverige

Gratis serietidningar den 7 maj i Stockholm

Den 7 maj delar två butiker i Stockholm ut gratis serietidningar till sina kunder.

Visst låter det konstigt, men för tionde året i rad arrangeras Free Comic Book Day – och konceptet är enkelt: seriebutiker världen över delar ut gratis serietidningar till de som besöker butikerna. 

I Sverige deltar seriebutikerna Comic Book Heaven på Stora Nygatan i Gamla Stan och Staffars Serier på Bellmansgatan på Södermalm i evenemanget, som i år har spritt sig till 42 länder, inklusive Kina.

”Vi och Staffars Serier är vad man kallar friendly competitors, så det är kul att samarbeta kring det här – och serieälskarna gillar att gå mellan butikerna och på så sätt få fler tidningar”, säger Kåge Mobrandt på Comics Heaven.

Är alla serietidningar i butikerna gratis?
”Nej”, skrattar Kåge Mobrandt från Comics Heaven och tillägger: ”I första hand delar vi ut specialutgivna serier från USA men utöver det kommer vi dessutom att dela ut andra tidningar från vårt lager. Men allt är inte gratis i butiken.”

Får man ta så många tidningar man vill?
Både Comics Heaven och Staffars Serier begränsar sig till två gratistidningar per person. ”Fast det är klart – kommer man utklädd till en seriefigur kommer vi nog att vara lite mer generösa”, säger Kåge och får medhåll av Staffan Dahlberg från Staffars Serier.

Är det bara amerikanska serietidningar som man kommer att få?
”Vi har sett till att involvera några svenska förlag”, säger Staffan Dahlberg från Staffars Serier. ”Det gäller att kunna erbjuda ett blandat utbud. Även om vi som USA-specialister givetvis mest är intresserade av de amerikanska serierna kommer vi bland annat erbjuda gratis Kapten Stofil-tidningar och den svenska barnserietidningen Tivoli.”

Läs mer om Free Comic Book Day


Följ evenemanget på Facebook och Twitter

Facebook
Twitter

Deltagande Svenska butiker

Comics Heaven
Stora Nygatan 23
111 27 Stockholm
Butikens telefonnummer: 08-20 25 16 (efter kl 10)
Kontaktperson: Kåge Mobrandt  070-820 25 35

Staffars Serier
Bellmansgatan 16 A
118 47 Stockholm
Butikens telefonnummer 08-642 91 94 (efter kl 12)
Kontaktperson: Staffan Dahlberg 0730-317 429

1 kommentar:

  1. Jag kommer förbi och tömmer facket och kommer samtidigt att plocka upp ett ex av PEP om den finns kvar. Blir det något fredagsmingel som förra året under SPX förresten?

    SvaraRadera