Staffars Seriers Blog: Fler podcastar om serier

18 juni 2013

Fler podcastar om serier

Seriesverige har begåvats med två nya podcastar om serier att lägga till Hög av serier och min egen Geeksnack (nytt avsnitt kommer senare i veckan med Kolbein Karlsson). Båda är av en något yngre generation och det känns därför naturligt att de båda har manga som referenspunkt i stället för serier.

Först ut är Seriesystrar med Natalia Batista och Yosra El Said samt inbjudna gäster. Tre avsnitt har de kommit upp och jag har lyssnat på de två första. Det märks väldigt tydligt att det är ett yngre garde då de uttryckligen startade för att det bara var vi gamlingar som podcastade. Tonen är ung och för mina öron lite för oerfarna men funkar nog bra för någon som börjat med seriefansin och vill veta mer.  Vad som är trevligt är att de erbjuder sig att recensera fansin något som jag tycker att man skall ta upp dom på.  

Den andra är Stef Gaines och Lisa Medins Mangapatriarkatet. Ett avsnitt än så länge nästa kommer den 22:a juni och sedan hoppas de hålla tre veckors schema. Den här podcasten tror jag på då jag får en känsla att den kommer att hjälpa mig att se mer saker i serier. Både Stef & Lisa har varit med väldigt länge vid det här laget och har erfarenheter både från fansinvärlden och förlagsvärlden. Tilltalet är från personer som sett bakom kulisserna och som kan sätta saker i perspektiv. Ser mycket fram mot nästa avsnitt. Ett par färre jinglar i inledningen dock, tack.

Som ni märker så ligger mina preferenser mer åt mangapatriarkatet än seriesystrar. Jag hade tänkt låta seriesystrarna få vila några avsnitt innan jag lyssnade de igen för att de skulle få en chans att hitta formen men den nyligen släppta avsnittet om japanska marknaden låter väldigt intressant inte minst för att Natalia Batista själv gör sina försök att komma in som serieskapare där. Skall bara se om jag kan lyckas spela den här i butiken då de inte finns på iTunes ännu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar