Staffars Seriers Blog: I dag är det 20 år sedan jag började här

01 februari 2014

I dag är det 20 år sedan jag började här

1:a februari 1995 var min första arbetsdag här på Staffars Serier. Att jag började här var lite som ett bananskal. Jag hade medvetet riktat in mig på jobb snabbt efter gymnasiet. Treårig ekonomisk linje och sedan lumpen direkt. Då min syn inte var särskilt bra utan på gränsen till frisedel så fick jag möjlighet att göra min militärtjänstgöring i ett svep utan extra repmånad. Det var bästa läget för att börja jobba men så kom 90-talskrisen och förstörde allt. Massarbetslöshet och inga arbetsgivare som anställde så jag var arbetslös ett halvår innan jag började plugga på kulturvetarlinjen på Stockholms Universitet.

Under den här tiden så hade jag upptäckt Staffars Serier som låg strategiskt till nära Slussen så det var lätt att slinka in på väg hem från föreläsningar. Kom att hänga mycket här och prata med Staffar om serier och fick honom att ösa ur sitt enorma kunnande om serier. Ett ledde till ett annat och eftersom jag passerade nära Epix lokaler på väg till butiken så erbjöd jag mig att hämta upp hans nya serier (brukade komma på fredagar) vilket var den dag då leveransens oftast dök upp. Det blev mao naturligt att jag började packa upp och kom därmed att börja prata med kunder och eftersom jag gjorde det såpass bra så erbjöd mig Staffar anställning och på den vägen är det.

Det har varit lite upp och ned under de här 20 åren men på det hela taget är jag ytterst tacksam för förmånen att jobba här och inte minst alla fantastiska möten med er kunder och serieälskare under årens lopp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar