Staffars Seriers Blog

21 januari 2004

Ännu en vecka ännu mera bloggande

Vad fort en vecka springer iväg. Till skillnad från förra veckan så har det inte hänt så mycket i serievärlden under den här veckan. Björn & jag var och sålde lite serier vid en förhandsvisning av American Splendor. Rätt kul även om vi inte sålde så mycket. Filmen har fått genomgående bra recensioner bl.a. så gav Göran Everdahl den högsta betyg, något som han tydligen aldrig gjort tidigare. Jag väntar fortfarande på att Björn skall börja våga skriva här så ni vet om ni skall se den eller inte :-)

Cerebus närmar sig slutet

I den senaste katalogen stod #300 av Cerebus med. Därmed så närmar vi oss slutet av en era. Även om jag slutade läsa tidningen för ett tag sedan så kommer jag att sakna den. En av sajterna om serietidningar intervjuar både kända och okända seriepersonligheter som Cerebus slut. Alla verkar vara överens om att som publicistisk förebild är Dave Sim mycket viktigt men i stort sett alla tappade intresse för själva serien. Det här citatet från Chris Staros gillar jag:
Image if Alan Moore had decided that Maxwell the Magic Cat had to be the star of Watchmen, V for Vendetta, From Hell, Miracleman, The League of Extraordinary Gentlemen, Lost Girls, Voice of the Fire and The Mirror of Love. Wouldn’t that have been too limiting?


Längst ned vid genomgången finns det en kommentar från Gerhard (Sims assistent för er som inte visste det), en av då få jag har sett. Det är en av de personer som jag verkligen skulle vilja se en längre intervju med.

Fotomodell

Var jag nästan i alla fall. Webtidningen Darling gjorde ett modereportage hos oss och passade dessutom på att ta några bilder på Björn & mig. Du kan se resultatet här.

Dave Cockrum svårt sjuk

Den gamla X-Men tecknaren Dave Cockrum har insjuknat i luftinflamation (tydligen i båda lungarna om jag förstår rapporterna rätt). Nu har några vänner till honom satt ihop en välgörenhetsbok för att hjälpa till med hans sjuhuskostander. Är du tacksam för att han var med och gjorde X-Men till USAs största tidning kan du köpa ditt ex här.

Wow, så fräscht

I ett försök att utveckla sin tidningsutgivning så har Marvel beslutat att lägga ned X-treme X-Men för att istället starta upp Excalibur. Jag har för mig att jag hört ett rykte om att Alan Davis skulle teckna något åt Marvel så det är mycket möjligt att det är detta som han skall göra.

Inte lika mycket som förra gången, men så har vi sorterat om i mangahyllan också. Men jag lämnar er med denna länk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar