Staffars Seriers Blog

27 februari 2004

Jag är tillbaka


Konstigt vad lite semester gör för hjärnan och för serievärlden. Man är borta och det händer en hel del.

Reklam för oss


Shopping Guiden PEOPLE Stockholm har följande trevligt att säga om oss:


STAFFARS SERIER
Seriefantasternas mecka, Sveriges främsta butik för nya amerikanska serier, manga plus en hel del svenskt. Här far utdrag från textbubblor som ping pongbollar i luften. Staffars själv känns som en hybrid mellan Phil i "Tillbaka till framtiden" och Legolas, helskön snubbe.
Bellmansgatan 26a, 08-642 91 94


Cyniska Björn hade följande kommentar:

Hmm, vem är Phil i tillbaka till framtiden, det finns ingen Phil i den filmen...

Staffar undrade varför de jämförde honom med en travhäst?

Image byter andlig ledare


Erik Larsen tar över Jim Valentinos jobb som "Publisher" dvs ha högsta ansvaret för de serier som inte är gjorda hos ägarnas delförlag. Vi pratar om om serier som Age of Bronze, Liberty Meadows, PvP & Rex Mundi. Image har varit på tillbakagång under en längre tid och har förlorat platsen som det tredje största förlaget i USA till Dark Horse. Största anledningen till minskningen är att ett antal småförlag som samarbetat med Image har valt att öppna eget.

Vad kommer det då att innebära för Images inriktning? Förhoppningsvis att de får en inriktning. Image har de senaste åren varit väldigt spretiga i sitt urval av serier, nästan lika illa som Dark Horse var när det var som värst. Erik Larsen har ett rätt bra öga för bra serier. Det var han som plockade in A Distant Soil, Age of Bronze & Desperate Times till Image så på så sätt går han att lita på. När han säger att han vill lägga lite mer fokus på superhjältar så är det i linje med vad Image startade som. Jag har lite svårt för att han tenderar att skylla på seriehandlare för att hans tidningar floppar och jag är irriterad över att att Savage Dragon har hamnat på första sidan av Previews lite för många gånger speciellt som det inte tenderar till öka omsättningen på tidningen. Men om han klarar av att ge Todd McFarlane lite smisk för att han ligger ett år efter med sin tidning så kommer han att få mitt fulla stöd. Det blir dock intressant och se vad som kommer att hända med förlaget.

Comics Journal byter redaktör


Med mycket kort varsel så har Milo George fått sparken som redaktör för Comics Journal. Ny redaktör blir Dirk Deppey som tidigare hade serievärldens bästa blog i Journalista!. Jag kan inte se detta som något annat än positivt. Under Milo Georges ledning så har CJ gått från att vara den ledande tidningen inom serievärlden till att bara bli en i mängden. Deppey har en bredare smak än den avgående redaktören och en vilja att utöka bevakningen av industrin något som jag tror bara kan hjälpa tidningen. När vi ändå inne på Fantagraphics...

Fanboygraphics ser in i framtiden


Fantagraphics har släppt sina framtidsplaner. Bland det som planeras är bl.a. en samling av de tre första Hate-albumen, vi får vänta till 2005 men sedan så skall Black Hole avslutas, ett nytt nummer av Eightball väntas till sommaren, Palomars framgång har gjort att Jaime skall få chansen till ett lika tjockt album, brödrarättvisa så det förslår. Peter Bagge har för övrigt startat upp en serie åt Weekly World News. Du hittar den första sidan här.

Afrika inspereras av västvärldens fanboys


Population Services International (PSI) i Uganda har släppt en serietidning för att hjälpa tonåringar från oönskade graviditeter och könssjukdomar. Tidningen skall bl.a. predika något som fanboys känner till mycket väl nämligen celibat.

Bring me the Head of George Bush


Doonesbury skaparen Garry Trudeau lovar att ge 10.000 dollar till den person som kan styrka att George W Bush verkligen fullgjorde sin plikt i nationalgardet.

Neil Gaiman sparkar McFarlanes stjärt


Neil Gaiman har äntligen kunnat ta en rättmätig seger över Todd McFarlane när det gäller vem som skapade Angela m.f.l. karaktärer. Av de kommentarer som jag sett (bl.a. Mark Evanier) verkar alla vara ense om att det ger ett prejudikat som upphovsmän kan använda gentemot förlag som vill blåsa dom. M.a.o. så skall detta kunna innebära att vi undviker en ny stålmannen-historia. Jag har inga nyheter om den rättegång där McFarlane är på de godas sida.

Jag skall försöka att uppdatera bloggen åtminstone en gång i veckan. Vad som kan underlätta är att jag numer har ATOM-stöd vilket gör att genom en nyhetsläsare kan du hålla reda på vad som händer inte bara på den här bloggen utan på en hel del andra. Nu skall jag börja gå igenom nästa månads Previews. Vi ses i butiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar