Staffars Seriers Blog

04 mars 2004

Kort och gott


Jag håller på att jobba med en längre post om vad Marvel gör fel just nu men den får nog ta och vänta ett tag. Vår genomgång av Previews har företräde just nu. Jag hoppas att den genomgången är klar någon gång i början av nästa vecka. I väntan på Marvel postningen kan ni roa er med att läsa igenom Marvels senaste kvartalsrapport.


Wow, ytterligare en seriefilm


Sin City skall bli film. Något som det har tjatats om sedan den dök upp i Dark Horse Presents för länge sedan. Robert Rodriguez är mannen som skall föra över serien till film. Rodriguez har sagt följande om det hela:

"My pitch to Frank was that I didn’t want to adapt Sin City, but rather translate it to the screen. I also wanted him involved in every aspect of the production, including sharing in the directing"


Låter rätt bra men tydligen så skall Josh (Pearl Harbor) Hartnett ha en huvudroll av något slag i filmen vilket inte låter riktigt rätt. Men vi får vänta in mer information innan vi totalt dömer ut den.

Calender Girl


Var det inte någon kvinna som friade till dig på skottdagen? Det beror nog på att de väntar till den riktiga seriefriar dagen. Sadie Hawkins Day. 15 november är datumet som du skall markera i den kalender. Se till att vara i god form innan dess.


John Blund


En av de bästa agentserierna just nu är Sleeper av Ed Brubraker. Du hittar en intervju med honom inför "säsong 2" här.

Ellis säljer sin själ


Jag blir sällan så förvånad som när jag hörde att Warren Ellis skulle skriva Ultimate Fantastic Four. Han har kritiserat Marvel så hårt inte minst för att de inte betalar royalties och att de inte betalar när serier som han har skrivit trycks om i andra länder. Att då gå tillbaka förstår jag inte. Men han säger att han gör det för att hjälpa ett par polare. Mannen har alldeles för starka lojalitetsband till sina vänner eller så gillar han att ställa förväntningar på sne.

Inte ett öskar


American Splendor fick inte någon Oscar, men det lyckades plocka upp ett Writers Guild Award för bästa manus som bygger på annat material. Även om det inte är lika tungt som en Oscar så är det ändå ett av de finare manusprisen då det är manusförfattarna som utser det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar