Staffars Seriers Blog

15 mars 2004

Vecka 11


Vi har haft en full vecka i butiken. Prenumerantutskicken har skett den här veckan, vilket gjort att jag inte har haft tid att skriva i bloggen. För er som inte tycker om att besöka sidor rekommenderar jag att ni skaffar er en RSS-läsare som gör att ni även kan bevaka andra bloggar som exempelvis Neil Gaimans.

Vad vore livet utan Previews?


Ingen aning. Vi har i alla fall lagt upp vår genomgång av det som erbjuds i Previews, nu. Förhoppningsvis hittar ni något som ni gillar.

Manga-utställning


En liten fågel viskade i mitt öra att Östasiatiska Museet kommer att ha en manga-utställning när museet öppnar i höst. På tal om manga så...

Maj är mangamånaden


En liten påminnelse om att vi satsar lite extra på manga under maj. Det är inte dags att tala om vad vi kommer att göra utan det tänka vi hålla på ett tag men det kommer att bli evenemang under lördagarna med erbjudanden under som gäller under hela veckan.

Cosplay-portal


Ett par av tjejerna bakom Hello Cosplay"! har startat upp portalen Saumaheim för de av er som är roade att klä upp er som seriefigurer.

Pekar har framgång


Pekar har fått ett kontrakt på 4 stycken album, 3 stycken helt nya och en samling med tidigare material. Kul att se att filmen har gett Pekar någon slags framgång även med sina serier. På tal oom det så tänker jag helt fräckt tala om att vi fortfarande har American Splendor-albumen till salu fortfarande. Skynda fynda!

End of an Era


Så har sista numret av Cerebus kommit. Känns lite vemodigt faktiskt trots att jag måste erkänna att jag tappade intresset att läsa den för ett antal nummer sedan. Det jag mest kommer att sakna är statusen som flaggskepp bland självpublicister. När nu Bone också slutar inom kort så finns det bara Strangers in Paradise kvar från guldåren. Ändå tror jag att det är ett rätt lukurativt sätt att publicera serier på förutsatt att man har en ordentlig affärsplan med en bra finansering bakom sig. Tyvärr är det lite för mycket tuta och köra över alltför många nya förlag. Naturligtvis gäller det att ma gör en bra serie också.

Payback's a Bitch!


Boondocks har haft en längre svit där figurerna har försökt hitta den "mest pinsamma svarta personen" (Most Embarrassing Black People). Aaron McGruder som gör den har haft ett gott öga till en kolumnist vid namn Larry Elder och lekte till och med med tanken att döpa hela priset till "the Larry Elder" nu har dock Elder tröttnat och försöker skapa ett motpris.

Intervjuer


En av de nyare seriestjärnorna inom den alternativa seriehimlen är Jeffrey Brown vars böcker Clumsy och Unlikely kan liknas vid en amerikansk Mats Jonsson. Riktigt skoj. Du kan läsa en intervju med honom här.


Dennis Eichhorns Real Stuff har äntligen kommit samlad och med det följer en intervju som du kan läsa här.

Slutligen...

Första hjälpen


Ibland blir diskussionen mer än lovligt fåniga i butiken, häromdagen så försökte Björn jämföra oss med huvudfigurena i den tv-serie som vi nog uppskattar mest just nu Scrubs.


Enligt Björ så är Staffar Dr Kelso, jag är Dr Cox vilket leder till att han ser sig själv som Bambi. Själv är jag mycket nöjd eftersom Christa Miller har länge varit en favorit. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar