Staffars Seriers Blog: Bättre sent än aldrig

20 juli 2006

Bättre sent än aldrig

Jag har äntligen lyckats lägga upp previews-texterna för juli. Tyvärr tog orken slut för mig den här månaden och jag lyckades inte skriva några previewstexter den här månaden men Staffar har skrivit några och jag tar och lägger ut dom här.

CMX


Penguin Revolution

Ni som redan har läst Tsukubas Land of the Blindfolded vet vad ni har att førvänta er, flickor med otroligt soliga leenden och någon psykisk førmåga som hellre understøder handlingen än styr den, alltsammans i en behaglig, rätt så traditionell shoujostil. Fast den här gången tillkommer dessutom flicka som klär ut sig till pojke, pojke som klär ut sig till flicka samt, mer førvirrande, pojkar som klär ut sig till pojkar! Fast titeln till trots inga pingviner, tyvärr. Vill ni ha sådana så kan jag bara å det varmaste rekommendera Tuxedo Gin... Utøver det så handlar det här om det väldigt japanska idol-fenomenet, så lite får man väl Dragon Voice-vibbar från det här (om jag nu ska passa på att nämna en annan rekommendabel manga.), även om jag misstänker att det i det här fallet inte kommer att ingå lika mycket sälta.


BROCCOLI

Disgaea

En fristående volym baserad på videospelet.


FANTAGRAPHICS

Popeye

Før så där en tjugo år sedan så gav Fantagraphics ut en komplett utgåva av E C Segars Popeye i två olika format, ett väldigt stort før søndagssidorna och halva det før dagsstripparna. Men tekniken har ju gått fram sedan dess, och sålunda kan man nu erbjuda en førbättrad utgåva, i nästan lika stort format som dom tidigare søndagsvolymerna, men nu med både dags- och søndagsavsnitten i samma volymer, och till skillnad från den tidigare utgåvan kommer nu søndagssidorna att vara i färg!! Dock blir det førmodligen bara en inbunden variant den här gången, men med tanke på hur stora albumen faktiskt blir så kan det nog vara rätt så praktiskt. Iallafall, det blir 6 volymer totalt, och dom planeras att komma ut två gånger per år.
Fantagraphics har ju redan pågående utgivning av både Krazy Kat och Peanuts, och med det här så kommer man nu igång med ännu en av kandidaterna till "den bästa serien någonsin". Popeye har ju så mycket mer djup och innehåll än vad man kan førledas tro efter att ha sett dom tecknade kortfilmerna eller før den delen dom senare serieversionerna. Det här är alltså en humoristisk äventyrsserie som inte bør saknas i någon seriøs seriesamling!

TOKYOPOP

Daphne in the Brilliant Blue

En fristående volym av Shiki Satoshi, grunden før animen med samma namn. Han gør inte bara den klart läsvärda KamiKaze annars, utan till och från även en del hentai, och när man ser hans karaktärsdesign før den här titeln så är det något som verkar vara väldigt uppenbart!



Welcome to the NHK

Vi har tidigare sett mangor om diverse slag av otakus, främst Genshiken. Eller bara allmänt om den här butiken som Maniac Road (ok i det fallet så är det en butik med huvudinriktning på krigsfartygsmodeller), även om vi inte någon av oss är unga søta flickor, men men utøver det så!!! Så varfør inte en titel om en av dom värre avarterna - "hikikomori", någon som drar sig undan från samhället och bara lever før sin besatthet - i det här fallet porranime, manga och droger! Ursprungligen en roman så har det här verket även resutlterat i en animeadaption

VERTICAL INC

Ode to Kirihito

Efter att tidigare ha gett ut Tezuka's Buddha så satsar Vertical Inc nu på ytterligare en av dom seriøsare Tezuka-titlarna, och det är ju väldigt trevligt!

VIZ MEDIA LLC

Cain Saga

Førvirrande. Så vitt jag førstår det så är Godchild den femte av Kaori Yukis Cain-mangor, och nu erbjuds alltså den førsta...

La Corda D'Oro

En rollspelsadaption. Fast då det ju baseras på ett relationsspel så kan det nog fungera mycket bra som manga oxå, och med tanke på att det redan har kommit sex volymer i Japan så finner iallafall jag det väldigt troligt! ^_^


Train Man Densha Otoko

Førrførra året så døk en 22-årig otaku upp på ett japanskt diskussionsforum, och berättade att han hade hjälpt en ung kvinna att bli av med en berusad antastare på pendeln. Som tack fick han ett par tekoppar, och han undrade nu om någon på forumet kunde hjälpa honom då han var klart intresserad av kvinnan i fråga, men totalt saknade erfarenhet. Det här kom att engagera forumet storligen, och genererade en hel del diskussion samt ett antal mer eller mindre användbara råd. Så børjade det, och under dom føljande månaderna så rapporterade otakun hur hans uppvaktning fortløpte, och fick fler råd från en växande grupp forumbesøkare. Med tiden kom även annan media att uppmärksamma fenomenet, och det gjordes først en roman, därefter en långfilm føljt av en tv-serie. Samt, vad som främst intresserar oss, 4 (fyra!) olika mangor! Den här månaden erbjuds två av dessa på engelska, dels denna samt Densha Otoko från DC/CMX, och så vitt jag førstår det så kommer Del Rey senare att ge ut shoujoversionen.
Men otakun själv framträdde aldrig offentligt, vilket gør det något svårt att veta om det var något som faktiskt hände. En føljd av detta blev att han aldrig kunde få sin ersättning før adaptionerna av historian, så førfattarna kom gemensamt fram att hans del av ersättningen kommer att gå till offren før Chuetsu-jordbävningen.

DVD etc

Action Suits CD

Mest før fanatikerna, misstänker jag, men jag kan bara inte låta bli att nämna den här CDn med Peter Bagges band...!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar