Staffars Seriers Blog: Man måste vara sjuk

02 juli 2006

Man måste vara sjuk

Jobbade måndag till lördag i butiken och sent dessutom på måndag och tisdag för att lägga sista handen på månadsordern så vad tror ni att jag gör idag på min enda lediga dag i veckan, sitter och småjobbar. Har gjort första genomgången av nya katalogen, visserligen på min underbart soldränkta balkong sippandes alkholhaltiga drycker men i alla fall.

Två saker slår mig när jag går igenom katalogen. Den första att det finns väldigt många inbundna album i den här katalogen som jag [och förmodligen även andra] måste ha. Det är tunga saker som den nya League of Extra-Ordinary Gentlemen som kommer direkt som inbunden album [smart] och ett Fablesalbum som kommer direkt som Hard Cover. Ser oerhört mycket fram emot dom.

En annan sak jag noterar att ovanligt många vanliga förlag kommer med seriealbum och väldigt många av dom verkar väldigt vettiga och spännande. Det är en intressant utveckling och visserligen kommer många av dom gå på pumpen försäljningsmässigt men det visar också att fler ser ett värde att utöka sin produktmix med serier. Intrycket jag får är att de tänkt till i vad de ger ut och det inte var som på 80-talet när spiegelman slog igenom att de gav ut vad som helst egentligen utan det verkar helt klart som om det är frukten av ett samarbete medan en litterär redaktör och serieskapare som funnits på flera olika förlag. Spännande och jag hoppas att trenden fortsätter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar