Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste månaden

19 januari 2011

Godbitar från den senaste månaden

Det är otroligt skönt att helgerna är över nu och att vi börjar få en mer normal veckorytm, inte minst vad gäller leveranserna. Det har varit väldigt ryckigt nu över jul och nyårshelgerna och vi har inte riktigt hunnit med att uppdatera nyinkommetsidan (men väl fått in allt i webbshoppen).

Det som jag tyckte var det bästa albumet under den här månaden var överraskande nog för mig en övernaturlig western. Vanligtvis hatar jag sammanblandningar av genren men det som gjorde att det funkade otroligt bra för mig var detta var en övernaturlig historia som utspelar sig i westernmiljö om skillnaden går att förstå. Jag vill framhäva teckningarna som jag tycker skapar en väldigt bra stämning.

Sixth Gun Bk 01 Cold dead fingers 200,00


Här följer ett axplock av vad som kommit in den senaste månaden i alfabetiskt snarare än kronologisk ordning

A Single Match Hc  250,00
Drawn & Quarterlys utgivning av Gekiga fortsätter med A Single Match av Oji Suzuki. En samling noveller av det mer poetiska slaget.

Agatha H And Airship City  250,00
Phil & Kaja Foglios väldigt framgångsrika webbserie Girl Genius blir något väldigt oväntat, nämligen en roman - utan bilder! Det måste vara unikt bland webbserier. Jag har då inte hört om något liknande.

Casanova Bk 01 Luxuria 150,00En av Håkans favoritserier kommer ut på nytt i en fin färgutgåva. Casanova Bk 01 Luxuria är ett måste för alla SF-fans och tecknarkombination Ba & Moon är något som alla fans av klassiskt tecknad Metal Hurlant (till skillnad från airbrush-nissarna)

Ytterligare en "trevlig" webbserie som blivit samlad i bokform är Cyanide & Happiness.  Vi fick in både bok 1 & 2 på samma gång så för fans är det bara att frossa.

Hitman Bk 03 Local Heroes 180,00
Två av mina absoluta favorithistorier från Garths Ennis penna finns samlad i Hitman Bk 03 Local Heroes. Dels en underbar team up med Gröna Lyktan där de hamnar på den lokala puben för att göra upp planer  och dels Zombie night att the Aquarium. Jag säger bara zombiesälungar! Hysteriskt rolig och samlingen fick mig att sakna en här sidan av Ennis författarskap.

War Is Boring Gn  130,00.
Vi tar och slutar med en krigsdagbok. Jag måste säga att jag tycker att krigsreportern David Axe verkar vara en skitstövel men den värld han beskriver och den attityd som reportrar måste ha är rätt intressant. Teckningarna är funktionella utan att vara briljanta.

Skall göra mitt bästa för att få in uppdateringarna lite snabbare. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar