Staffars Seriers Blog: Grattis till Positiv förlag

15 juni 2011

Grattis till Positiv förlag


Seriefrämjandet har tilldelat Positiv förlag årets unghunden, priset som utdelas till välförtjänta personer som verkar för barn- och ungdomsserier. Det har varit en rätt intressant vår för det unga förlaget som kämpat hårt för att få ett fotfäste på den svenska marknad. De har äntligen börjat nå fram till lite fler personer som ett alternativ till Egmont då det stora förlaget klampat lite i klaveret under våren. Tyvärr har det inte räckt till utan förlaget har tvingats säga stopp. De har inte sålt tillräckligt bra helt enkelt till stor del beroende på att de inte har de ekonomiska musklerna att nå ut till svenska tidningsförsäljare. Det är i stort sett bara Ica som har sålt deras tidningar.

De har lovat starta upp tidningen på nytt om de kan få 1500 nya personer att skriva upp sig som prenumeranter på tidningen. I skrivande stund så har de nått upp till 1339 nya prenumeranter och förhoppningsvis så får nyheten om att de fått Unghunden dom att nå över (och förbi) den magiska gränsen.

Läs fler serier som denna i tidningen
I vilket fall skall de ha ett stort grattis för att de har kämpat så länge med att skapa något unikt på svenska seriescenen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar