Staffars Seriers Blog: Godbitar från de senaste leveranserna

02 juli 2011

Godbitar från de senaste leveranserna

Vinhumor
Efter lite midsommaruppehåll är vi nu tillbaka. Och tillbaka är även en av de största från svensk seriehistoria. Ulf Jansson har kombinerat sitt serieskapande med ett av hans stora intressen, vinprovning, i Bengt Bouquet - vinnörden korkar upp. Det är klassisk Jansson-humor som gäller i form av söndagssidor och skämtteckningar i vinnördens anda. Riktigt kul att se att gubben kan än så korka upp fler böcker, tack!

Nostalgiserie
På tal om svenska serieklassiker så måste väl Assar räknas dit? Assar till tusen samlar de tre första böckerna (som varit ur tryck väldigt länge) och lite till så att det blir de 1000 första stripparna.

Tung serieroman
Lucille av Ludovic Debeurme har varit en av de stora serierna på kontinenten de senaste åren. En tjock serieroman om bl.a. Anoxeria, sexualitet och om att vara ung. Teckningsstilen är lös och påminner lite om en ung Chester Brown fast mer avskalad. Det är inga serierutor utan bilder utplacerade på sidorna. Efter en snabb genombläddring så känns den som en av de bättre serierna i Persepolis svallvågor. Blir intressant att läsa.

Nazistaction
I am Legion var en trevlig överraskning när vi fick den. Kombinationen av nazister och övernaturliga historier är väl kanske inte originell men den blandade väl och John Cassaday är en väldigt begåvad serietecknare.

Vi tar och hoppar över till det som kom föregående veckan fast lite mer knapphänt än vanligt.

Äventyrshumor
Härifrån plockar vi Girl Genius Bk 10, Phil och Kaja Foglios mycket roliga ångvärldsserie.

Matinéserie

Fantagraphics kommer ut med andra albumet på en av mina stora favoriter från dagspressäventyrsseriens tidsålder. Captain Easy Bk 2 fortsätter de underbara matinéäventyren av Roy Crane.

Allt detta och mer därtill finns som vanligt inlagt i webbshoppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar