Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste leveransen

07 juli 2011

Godbitar från den senaste leveransen

Hej, det här blir förmodligen den sista Godbitar på en månad eller så. Jag som skriver dessa går på en välbehövlig semester och Håkan tenderar till att inte vilja skriva om albumen. Nyinkommet-sidan och webshoppen kommer att uppdateras i vanlig ordning.

Vuxenmanga
Först ut är en bland albumen den här månaden är något jag sett fram emot en tid. Wandering Son av Shimura Takako är nästa bok i Fantagraphics satsning på vuxenmanga. Den första var Moto Hagios A Drunken Dream som vi hade en föraning om vad det var för något medans detta är något helt okänt och spännande. När jag läser texten om den så får jag en känsla av Jiro Taniguchis serier (även om teckningsstilen inte är fullt lika europeisk) vilket kanske inte är helt rättvist men det gör att jag vill läsa Wandering Son väldigt mycket.

Konstmainstream-
serier
Matt Kindt är en intressant serieskapare vars Super Spy från Top Shelf var en uppenbarlelse. Nu har han fått göra ett Vertigo-album och det är definitivt värt att ta en titt på. Jag skulle vilja beskriva hans serier som en blandning mellan konstserierna och äventyrsserierna. Bildspråket och teckningarna är inte av det lättsmälta slaget och berättandet kan vara lite uppbrutet men det är det som gör det intressant. Revolver heter albumet och omslaget säger en del om tecknigsstilen.

Vikingaaction
Vi tar ett tredje och sista albumen den här veckan. Northlanders, vikingaserien av Brian Wood kommer med sitt femte album, Metal, (vilket borde intressera en författarbekant till mig). Wood tycker jag fungerar väldigt bra som vikingaförfattare och det är uppenbart att det är ett drömprojekt.

Detta och mer därtill finns inlagt i webbshoppens nyinkommet-sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar