Staffars Seriers Blog: Free Comic Book Day en sammfattning

15 maj 2012

Free Comic Book Day en sammfattning

Bordet innan besökare slängde sig över det
Andra rapporten från event som hängde nyligen. Känns skönt att äntligen få ur mig dom. ^_^ Vi anordnade Free Comic Book Day den femte maj och det var en väldigt rolig dag. Fullt med folk i stort sett hela dagen (länge sedan det hände) och en väldigt trevlig stämning. Vi var generösa och lät folk plocka det de ville ha. Min personliga höjdpunkt var en pappa med två små barn som vi försökte truga på serier. Fast jag var lite för läskig eller barnet för blygt fram tills dess att jag plockade fram en Star Wars tidning då kom det stora, lyckliga leendet.

Annat som var kul var pappan som blev lycklig över att vi hade Tivoli så han kunde dela läsglädjen med sin dotter. Så besöksmässigt var det en succé däremot så plingade inte kassaapparaten så mycket som den borde. Kanske lite baksmälla från den nyligen avslutade seriefestivalen, vem vet, men det är ett problem för oss. För även om vi älskar att göra människor glada så är grundförutsättning för oss att fortsätta med att delta att vi täcker våra kostnader.

Ett nästan tömt bord
Kostnader, det är ju gratis. Nej inte för oss som är officiella deltagare i Free Comic Book Day. Vi är tvungna att köpa in minst 250 tidningar för iofs rätt billig penning 25-45 cent/tidning. Det som verkligen drar upp kostnaden är frakten som är en bit över 1000 kr för alla de här tidningarna.  Det värsta är egentligen att vi inte kan styra vilka tidningar vi måste köpa in utan 10 titlar är utvalda åt oss. Det gör att vi har inte råd att plocka in titlar som vi har intressenter för och som passar vårt sortiment bättre. Jag tror att vår medverkan nästa år kommer vara baserad på två saker. 1) Vilka tidningar som ingår i basnivån och dess kostnad 2) Hur lång tid det är mellan Seriefestivalen och FCBD. Det sistnämnda tror jag verkligen är viktigt. Vi bränner väldigt mycket energi på festivalen att det skulle vara bra med lite tid emellan förutom möjligheten att folks plånböcker har en chans att fyllas.

Nog om det tråkiga, jag hade jättekul och andra också. Ett initiativ som jag verkligen gillade och som jag hoppas fler kan göra något mer var Tomas Antilas gratisfansin. Han gjorde ett häfte av en A4 och delade ut ett minifansin. Sådan ser jag gärna mer av. Vore kul att ha ett Love Hurts-fansin eller Mats Kamp-fansin på bordet.

2 kommentarer:

  1. Det var väldigt trevligt att titta in på butiken igen för första gången på tio år. Tyvärr hittade jag inte serien jag letade hos er, annars hade kassan fått klinga litet mer :) Ska lätt kika in nästa gång jag är i Stockholm.

    SvaraRadera
  2. Du är välkommen igen. Inget ont om folk som bara tog gratistidningar. Var bara förvånad när det inte var mer än en vanlig dag med tanke på hur mycket folk som gick in i butiken. Kan givetvis vara så att utbudet idag är mycket sämre än allt annat.

    SvaraRadera