Staffars Seriers Blog: DN har lagt ned seriesidan = dumt av dom

19 september 2012

DN har lagt ned seriesidan = dumt av dom

Trodde aldrig att jag skulle få se dagen när SVD hade en bättre seriesida än DN. Någonstans är det inte förvånande då den varit på livsuppehållande länge. DN har ända sedan Nisse Larsson slutat lagt allt mindre vikt på seriesidan. Detta i ett läge när det finns en väldigt många serietecknare som har potential till att utveckla något stort. Jag antar att de styrande såg hur det gick när de plockade bort serierna i Expressen och att det innebär att man spara några småsmulor och visa att man handlingskraftig inför ägarna. Det riktigt tråkiga är att det finns en enorm potential i en bra seriesida problemet är dock att man måste lägga lite kraft och tid på att utveckla det hela och det finns inte i dag.

Jag kan bara se till mitt eget läsande av dagstidningar där jag alltid slutar  med att läsa serierna för att jag vill gå ut med ett leende och en positiv känsla. Något som jag inte tror är ovanligt. Att ha en lätt underhållning i en annars väldigt tråkig nyhetsskörd är viktigt så bu för DNs nuvarande ledning.

Däremot vill jag hylla de framstående tidningsmakarna som gav Nisse Larsson möjlighet att utveckla en fantastisk seriesida som både utvecklade nya talanger och visade respekt mot historien genom att trycka serieklassiker. Min nyfikenhet på vad nästa gästserie skulle innebära var enormt stor varje gång det skedde ett skifte. Den exponering som DN-serien gav svenska serietecknare kan nog bara motsvaras av att som komiker få en chans på Johnny Carsons tonight show när den hade sin storhetstid.

Så vi tackar DN för den tid som varit och lovar att aldrig köpa dig igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar