Staffars Seriers Blog: Jag är oerhört trött på Tintin-debatter

25 september 2012

Jag är oerhört trött på Tintin-debatter

Så har återigen Tintin fått klä skott för missriktat försök till sanering av litteraturen. Återigen har folk ridit ut till seriens förslag, åter igen har status quo upprättas. Allt är så förutsägbart och intetsägande. Jag vill att ni bokmärker två inlägg tills nästa gång den här debatten dyker upp igen. Så hjälps vi åt att posta dom för att om möjligt döda debatten ännu snabbare än den här gången.

Det första är från Serieteket som sätter in Tintin i en för bibliotek viktig kontext och som bl.a. håller med om att det går att ta bort Tintin i Kongo från barnavdelningen men att den har ett existensberättigande som en del av en historiskt viktig serieskapare kompletta verk.

http://serieteketbloggen.wordpress.com/2012/09/25/serieteket-behaller-tintin-men-vill-ha-en-nyanserad-diskussion/

Det andra är från Enligt min humla om hur viktigt det är att inte förtiga historien utan att vi måste minnas det hemska mänskligheten har gjort.

http://scriptorium.se/josh/2012/09/25/kulturrevision-ar-historierevision/

Slutligen vill jag bara nämna hur glad jag är att vi nu verkar ha en organisation som snabbt lyckas få ur sig en press release som fördömer censur av serier. Organisationen befria teckningarna fick föredömligt snabbt ut en bra text om ämnet. Mer sådant tack.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar