Staffars Seriers Blog: Vilken månad det har varit

17 maj 2013

Vilken månad det har varit

Uj, vilken april/maj det har varit. Vi har varit iväg på mässor haft signeringar och ja, fortsatt att få in massa serier även om vi inte hunnit med att få upp det i webbshoppen. Måndag kommer det upp, får se hur jag gör med de guldkorn (som haglat in). Förmodligen får jag ta och dela upp det på flera inlägg.

Så vad har vi gjort under den här månaden?

Först och främst så har vi haft massa signeringar. Först ut var Sofia Olsson vars Det bästa barnet är oerhörd stark läsning. Jag blev lite besviken på hur få som dök upp på den här signeringen. Allt var så bra, rykande färsk (väldigt bra) bok, bra tid i förhållande till löning men ibland så funkar saker inte. Alla som dök upp är vi evigt tacksamma för. Finns signerade ex kvar för er som ännu inte har köpt den.

Sedan hade vi en superhelg med först hela gänget som gjort Berättelser från Engelsfors här. Vi har kvar både signerade böcker och en affisch som vi skall hitta på någon bra tävling för att dela ut. Lyckad signering var det med glada ansikten runt om.

Sedan åkte vi till Uppsala Comix som snabbt har blivit min stora favorit bland de evenemang vi åkte på. Oerhört proffsigt skött mässa, lagom stor och inte minst lagom lång. En dags mässor är definitivt något att tänka på för framtiden för många arrangörer. Det blir mindre påfrestande att stå och sälja samtidigt som det blir lättare för besökare att dyka upp då allt händer koncentrerat. Uppsala har också väldigt bra programpunkter under dagen som gav en väldig naturlig ebb och flod vid borden. Det sistnämnda skall inte underskattas då det ger fler tillfällen till lite djupare samtal för de som de är intresserade av specifika saker.

Rykande färska till Uppsala var den senaste delen i Theos ockulta äventur, Deux Ex Machina 1. Vi hade glädjen att ha Ola Skogäng och Daniel Thollin här helgen efter Uppsala. Detta blev vår bästa signering under den här perioden. Vi kan ha något enstaka signerat ex kvar men det är tveksamt.

Sedan hade vi vernissage på Lisa Medins skyltutställning med signering. Väldigt trevligt och starten på en intensiv Seriefestivalsvecka för oss. Roligast var att se hur Lisa verkligen strålade av lycka när hon höll Medley Bk 1 i sin hand. Näst roligast för mig personligen var hur min dotter fullkomligt älskade den. Först slötittade hon in den när hon inte hade något att göra för att senare dras in i den. Hon frågar redan efter nästa bok Lisa, ^_^

Vi körde en liten dåligt marknadsförd (här började tiden ta slut) lunchsignering med Dennis Gustafsson på fredagen innan mässdagarna på seriefestivalen. De som kom hade alla redan köpt böckerna men de var oerhört glada över att få en lugn pratstund med en serieskapare som utvecklas oerhört mycket just nu. Kul att höra att en av Viktor Kasparsson-böckerna har sålt slut.

Så var det själva mässdagarna. Vi hade vårt sedvanliga bord och var i år granne med Kolik, vilket alltid är trevligt. I år hann jag inte prata med någon utländsk gäst och i stort sett bara med de jag kände vilket så här i efterhand känns lite trist men mässdagarna är numer så stora att de numer är press nästan hela tiden på bordet. Jag fick haffa ett par stamkunder (till deras panikartade förtjustning) till att stå bakom bordet så jag kunde gå på muggen. Fick lite tid att slänga käft med kollegor och det är alltid roligt. Hade sällskap av Peter Bergting på söndagen så det fanns lite sällskap. Mässan tog sitt sedvanliga steg framåt i år och jag hoppas att Loka Kanarp donerar sin maskot till festivalen för den kändes så klockren och jag tror att festivalen mår bra av att ha något återkommande som folk känner igen och blir inspirerade av.

Vi avrundade vår intensiva månad med Free Comic Book Day som blev vår bästa FCBD sedan starten. Det verkar som om det har satt sig och folk kom hela dagen trots att vi inte hann göra någon tävling eller annat. Vi har varit lite tveksamma till evenemanget men det känns spontant som att vi fortsätter med det nästa år igen. Låt oss hoppas på ännu bättre då.

Därmed tog vår vecka och min hälsa slut, var sjuk en vecka men nu är det dags att börja ladda om och se över sommarens aktiviteter. Håll koll på kalendern.

1 kommentar:

  1. "Skräckblandad förtjusning" var ordet, sa Bull: http://flic.kr/p/egtheo

    För övrigt håller jag med om maskoten. Kontinuitet ät viktigt. Se till exempel på San Diegos tukan som återkommit efter några års uppehåll! Och om det fanns möjlighet borde all fan-art samlas i en souvenirbok.

    SvaraRadera