Staffars Seriers Blog

13 oktober 2003

Ding Dong, the Witch is dead


Enligt ett flertal källor är (inte bara den jag länkar till) är det så att Bill Jemas inte får förlängt kontrakt. Det är något som har hängt i luften ett längre tid och är inte särskilt förvånande. Bill Jemass var anställd för att vända Marvels röda siffror till svarta och det har skett under hans ledning. Genom ett antal framgångsrika filmer så har även de stora pengarna börjat rulla in. Dock inte via filmerna i sig utan genom olika former av licenser av slaget, vi betalar X dollar för att göra handdukar med Spindelmannen-motiv. Dessa företag är av grunden konservativa av sig vilket gör att den Jemas aggressiva attityd i press inte är särskilt lämpligt. Du kan även se en framtida konflikt här för Marvels seriedel som inte längre kan göra vad den vill utan måste tänka på vilka konsekvenser det har för framtida potentiellt betydligt större intäkter. Detta är inget nytt under solen även som spelarna är nya.

Jag måste säga att det skall bli skönt att bli av med honom. Det går inte att ha en företagsledare som förolämpar några av sina direkta kunder och har en allmänt nedlåtande attityd gentemot personer som har mage att kritisera honom. Ironiskt nog kan det vara just det som fällde honom i slutändan.

Det verkar som om de redan har hittat en ersättare:

"UPDATE: 11:38 a.m.: According to sources, former Fleer/Skybox product director Dan Buckley will take the position of Publisher at Marvel shortly. While Buckley was a Marvel employee, he was also employed by Fleer and worked extensively on Marvel-related products, such as OverPower and Marvel cards published by Fleer. Buckley moved to Fleer when Marvel took over the rights to OverPower."
Från första länken

Det som är värt att notera här är att de har valt en person som dels känner till Marvels figurer samt har erfarenhet av att tjäna pengar på att licensera rättigheterna av det hela. Jag måste säga att jag är blir lite tveksam till honom när de kopplar ihop honom med Fleer, ett samlarkortsföretag. Den branschen har inte varit framgångsrik sedan tidigt 90-tal och består till mångt och mycket av att konstruera värden på ett för mig konstlat sätt. Dock vill jag minnas att OverPower var ett av de mer framgångsrika samlarkortspelen på sin tid, men jag kan inte riktigt den svängen tilräckligt bra för att dra några slutsatser. Bill Jemas har för övrigt en liknande bakgrund med samlarkortmarknaden, något som har satt sina spår i Marvels policy-beslut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar