Staffars Seriers Blog

31 oktober 2003

He's back, he's the man behind the mask!Tillbaka efter mässa och månadsorder. Det har inte hänt så mycket i serievärlden under den här 2 veckorna. Tack och lov så är det några som stämmer varandra i serievärlden så det finns lite underhållningsvåld att tala om.

Marvel har återigen blivit stämda. Det hela är rest från en 2 år gammal stämning som Fox lämnade in kring Mutant X som de tyckte var för lika X-Men. (Tänka sig det). Nu är det Tribune Enterainment som hade Mutant X-rättigheterna som har stämt Marvel på 100 miljoner dollar för att de var tvugna att distansera sig från X-Men och därmed minskade deras chanser att sälja TV-serien vidare. "Damned if you do and Damned if you don't" låter som ett rätt bra ordspråk. (Stora D:na är för övrigt bara för att påminna er om att köpa Damned av Steven Grant och Mike Zeck)

Todd McFarlanes Tony Twist-rättegångar går vidare. Nu vill han att USAs högsta domstol skall ta en titt på vilka rättigheter en författare har när de nämner fiktiva karaktärer. Det här är faktiskt något som Toddan gör rätt i att stå på sig och jag hoppas verkligen att han lyckats skapa ett prejudikat för sin sak.

Förhoppningsvis skall jag få upp några bilder från mässan i helgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar