Staffars Seriers Blog

11 maj 2004

Mangamånaden har börjat och prenumerantutskicken är gjorda så nu finns det lite tid att skriva i bloggen igen. Jag hoppas kunna bli klar med previewgenomgången under den här veckan. Likaså hoppas jag kunna uppdatera webbshoppen med Superhjälte-kategorien.Mangamajlogga


I lördags så var Anna Ekström från Bonnier Carlsen här och svarade på frågor om vad som var på gång i mangaväg.

Om vi börjar med serier som redan är publicerade i Sverige så kommer Love Hina att samlas till hösten och Chobits till nästa vår. De kommer även att satsa på mangor för en lite äldre publik där framför allt Evangelion kommer att bli det stora numret, men de kommer även att ge ut Astro Boy dock inte originalet utan en moderniserad version. Jag har inte riktigt klart för mig om de har anlitat någon som kopierat Tezukas sidor i sin egen stil eller om det är helt nyskrivna historier.

Glädjande nog så kommer det äntligen att komma flickmanga! Tokyo Mew Mew som även den dyker upp till hösten. Slutligen så kommer de även att ge ut två tecknarböcker: Så tecknar du Dragon Ball Z av Akira Toriyama och Så tecknar du manga av Katy Coope.

De har också gjort en del arbete med fokusgrupper något som jag finner rätt intressant,jag kan inte påminna mig att jag hört något annat svenskt förlag som jobbat så seriöst med sin utgivning. En fråga som fokusgrupperna fick ta ställning till var ett begrepp för de lite äldre tonåringarna som man kommer att börja rikta sig till och där vann tydligen begreppet "svängmyndiga" något som får mig att känna mig väldigt gammal.

Allt var mycket trevligt även om lite fler besökare hade varit skoj, men det alltför vackra vädret vägde nog över för de flesta. Förhoppningsvis så är vädret betydligt sämre nästa lördag när Mikael Tegebjer från Egmont kommer hit.

REA


När vi ändå behandlar mangamånaden så tänkte jag tala om vad som gäller under albumreadagen den 22:a maj. Det som reas är alla mangaalbum UTOM det som har kommit in under den senaste månaden samt ett par rariteter. Det går dessutom inte att kombinera reapriset med andra erbjudandena (så det går inte att kombinera How to Draw Manga-kampanjens 30% med ytterligare rabatt).

Rabatten ser ut så här:


TidRabatt
Kl 11-1225%
Kl 12-1320%
Kl 13-1415%
Kl 14-1510%
Kl 15-10%


För alla ni som inte befinner er i Stockholm den dagen erbjuder vi 10% rabatt på alla beställningar gjorda under den 22:a maj. Ovan regler gäller samt att vi kommer att behandla de beställningarna efter det att vi stänger så möjligheten finns att en del album kommer att vara slutsålda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar