Staffars Seriers Blog

15 maj 2004Mikael Tegebjer var i butiken i lördags och svarade på frågor om Egmonts utgivning, som vanligt var det mycket trevligt (ni som inte dyker upp missar verkligen något) Det som är på gång till hösten är först och främst är Oh, My Goddess! och Mästerdetektiven Conan. Mästerdektiven Conan är skoj eftersom den ännu inte kommit på engelska (men kommer till sommaren). Intressant att de kommer att använda en svensk titel, något som borde göra det lättare för farmödrar att köpa presenter till barnbarnen. I den lite längre framtiden så kommer de även att komma ut med Time Stranger Kyoko som är en manga som jag inte känner till, men som tydligen är framgångsrik i Tyskland.


Mikael och ung mangalläsare.

Färdigsorterad


Man skall väl vara alltför kaxig över att man har lyckats sortera en bokhylla men den har spökat för mig en längretid. Jag hade lite svårt att lista ut vilket som var det bästa sättet att sortera den på, vilket på ytan låter som ett rätt lätt beslut men i vi sorterar rent generellt på titel i butiken med undantag för superhjältarna som vi sorterar på "familjer". Det här är första hyllan där vi rent genrellt sorterar på skapare, men så är den gruppen av material (underground & postunderground) närmast skönlitteraturen. Otroligt skönt att den är färdig. Nu vidare till nästa hylla!

Ond, jag är ond!

Här har ni den första teasern för Catwoman-filmen och om inte det är ondskefullt nog så länkar jag till en teaser till Hellblazer filmen. På tal om film så skrev lördagens Metro att ett svenskt regissörsteam skall föra över Books of Magic till film. Det förklarar varför DC återigen ger sig på att ge ut den serien på nytt samt att de involverar Neil Gaiman som plottare.

Grattis

Fantagraphics utgåva av snobben kom in på 19:nde plats på New York Times bästsäljarlista. (NY Times kräver att man registerar sig för att få ta del av hela listorna).

Dödens linje på väg

Serietecknare med ambitioner att slå dig in på den amerikanska marknaden? Sista datumet för att komma med i detta års amerikanska SPX-bok är den 15 juni. Detta är ett av de bästa sätten att visa upp sig för en potentiell publik. Du hittar all information om den antologin och SPX på deras hemsida.

Previews

Vår genomgång av vad som finns i Previews är upplagd nu.

Webbshoppen

Det börjar röra på sig när det gäller vår webbshop. Jag bör få upp superhjältealbumenen under veckan.

Våra hyllor bångnar

Nu på lördag den 22:a maj så kommer vi att ha rea på i stort sett alla mangaalbum. Det enda som är undantaget är de nya album som kommit in under den senaste månaden samt ett par rariteter. OBS! Rabatten kommer att minska under dagen!
Tid Rabatt
Kl 11-12 25%
Kl 12-13 20%
Kl 13-14 15%
Kl 14-15 10%
Kl 15- 10%

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar