Staffars Seriers Blog

23 juni 2004

Crossgen har snart dragit sitt sista andetag

Crossgen har ansökt om skydd mot kreditorer s.k. Chapter 11, vilket i princip betyder att man visserligen har stora skulder men man anser att verksamheten är lönsam så får man bara lite extra tid på sig så kan man betala av sina skulder. Det är ett rätt sympatisk och bra lagstiftning m.a.o.. Marvel befann sig i Chapter 11 under många år efter det att Ron Perlman köpte dom och lyckades föra över kostnaderna för köpet till Marvel. Det tog dom nära 8 år men de lyckades i dagarna bli skuldfria.

Det är dock en stor skillnad mellan Marvel och Crossgen. Marvel hade publicerat serier under en låååång tid och äger figurer som är kända överallt och som man kunde tjäna pengar på att licensera till film och annat. Man hade även turen att äntligen få några riktigt framgångsrika filmer som drog till sig till övriga Hollywoods intresse för Marvels figurer.

Crossgens skuld är inte lika stor som Marvels men av de kända skulderna så är det fel personer som de är skyldiga pengar. Jag tror att det blir mycket svårt för Mark Alessi att lyckas med den här omorganisationen då han lyckats få seriehandlare som tidigare var mycket positiva till deras produkter till att bli mycket negativa utan deras stöd så kommer de aldrig att lyckas. Det är också en fråga om vilket bolag som riskerar att gå i konkurs och vad tillgångarna verligen är. Alessi har gjort en hel del smarta trixande med vilka bolag som äger vad (Det intressanta finns som andra punkt) så det kan vara ett "tömt" bolag som det hela handlar om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar