Staffars Seriers Blog

08 juni 2004

Mangamånaden slut

Vi vill så här i efterhand passa på och tacka Nina och Jonna från cosplayportalen saumaheim för att de ställde upp på pingstafton för att informera om vad cosplay är.


R.I.P

Kate Worley manusförfattare till större delen av Omaha the Cat Dancer dog i helgen till följd av cancer. För er som inte känner till serien så var den en furryserie om en stripperska som vars berättande till viss del liknar Strangers in Paradise. Jag har för mig att Omaha är den serie som beslagtagits flest gånger av nitiska polismän men också en av de serier som användes för att visa att serier kan vara mer än superhjältar och familjeserier. Serien var ett samarbete med skaparen Reed Waller som Worley även hade ett förhållande med. De hade en olyckligt uppbrott från varandra men lyckades finna vänskapen igen när cancern fick fäste. Det pratades om att de skulle avsluta Omaha och de hade ett franskt förlag som var villiga att ge ut en komplett utgåva.

Websajten

Det har hänt lite på websajten sedan mitt senaste inlägg i bloggen. Vår webbshop har blivit uppdaterad med dels en superhjältekategori samt så har vi lagt in de album av Frank Miller som vi har i lager. Den nya previewskatalogen finns upplagd och vi bör få upp vår genomgång av den under helgen.

Pub

Tisdagen den den 15 juni gör några av våra kunder Björn och mig sällskap på Bishop Arm's (ligger på Bellmansgatan på andra sidan Hornsgatan) för en öl och kultiverat samtal om varför Björn skall köpa alla Legion of Super-Heroes Archives. Dyk antingen upp i butiken strax innan så går vi samlad trupp eller mött i puben.

TV

Amerikansk TV är i en övergångsperiod just nu, populära TV-serier går i graven och fylls med nya versioner av redan framgångsrika koncept. Därför tycker jag att det jag har hört om Global Frequency låter mycket lovande. Nu har Comic Book Recources intervjuat personerna bakom piloten och de har en del intressant att säga.

5 frågor för Seth

Alan David Doane ställer fem frågor till Seth (Palooka-ville) och får väldigt uttömmande svar.

DC Manga

Ett av de förlag som hoppar på mangavågen i staterna just nu är DC som startar upp ett eget underförlag á la Vertigo (själv trodde jag att de antingen skulle köpa ett eller starta ett samarbete med ett existerande mangaförlag). På BEA (ett bokhandlarkonvent i staterna) visade de upp tre mangor som de har skaffat rättigheten till:

Gals, av Mihona Fujii, from Shueisha; Musashi #9, av Miyuki Takahashi, from Akita Shoten; och Madara, av Sho-u Tajima and Eiji Otsuka, from Kadokawa Shoten. Du hittar mer information om dom här.

Oj, oj

Andrews McMeel har precist talat om att de kommer att släppa en komplett slipcase-utgåva av Calvin & Hobbes. Den kommer att delas upp i tre stycken böcker med hårda pärmar, 3 strippar på varje serie alternativt en söndagdagssida. Priset på det här albumet kommer att ligga på över 1500 kr.

Förhoppningsvis kommer jag att posta lite oftare fram till början av juli då jag går på semester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar