Staffars Seriers Blog

17 juni 2004

Ledsen att det tog lite tid men blogger åt mitt senaste inlägg och jag blev för irriterad för att skriva direkt. Vår genomgång av juni-previews finns uppe nu.

Urax

Så har Seriefrämjandet släppt vilka som som årets urhundar och jag måste säga att det känns som väldigt ointressanta val. Till bästa svenska valde de Klas Katt går till sjöss av Gunnar Lundkvst och till utländska antologin Allt för konsten 4 från optimal.

När jag gissade vilka som skulle få dom så hade jag ett par andra favoriter men jag la in en brasklapp om att Gunnar Lundkvist inte hade fått någon tidigare så jag räknar den som ett halvt rätt för mig.

Det utländska priset gissade jag rätt på. Intressant nog har jag pratat med flera serieintresserade som tyckte att den inte borde ha nominerats i den klassen eftersom att översätta från norska och danska knappt kan räknas något som jag är beredd att hålla med om. Allt för konsten borde bara finnas med i en kategori att ha det som i två är att titta sig lite väl mycket i navelludden.

De delar även ut en unghund för främjandet av barn- och ungdomsserier som i år gick till Bamse-redaktionen därmed kan man nog lugnt säga att de nu uttömt alla tänkbara pristagare och att det nästa år inte borde delas ut någon, så till vida inte någon gör en direkt satsning på dessa serier. Över huvudtaget bör man nog ställa sig frågan om det inte bör finnas något resonemang om huruvida man skall hoppa över att ge ut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar