Staffars Seriers Blog: Urhundsvinnare

22 augusti 2006

Urhundsvinnare

Seriefrämjandet har delat ut årets urhundar. Priset för bästa svenska album vanns av Mats Jonsson för Pojken i Skogen något som jag förutspådde, känner mig så stolt.

Till bästa utländska album utsågs V för Vendetta och jag tycker fortfarande som i mitt ovan inlägg att det är lite pinsamt att ett album som kom ut för nästan 20 år sedan vinner ett pris 2006. Detta säger jag trots att jag har just V som mitt absoluta favoritalbum alla kategorier. Hade önskat att Anna Fiske hade vunnit då det är ett underbart litet album som verkligen förtjänar att uppmärksammas.

Finner det intressant att de väljer att dela ut årets Unghund för främjandet av barnserier till Helena Magnusson. Jag har tyvärr inte läst hennes avhandling men den låter intressant. På något sätt tycker jag att detta känns som en väldigt bra ställe att ta en paus att dela ut Unghunden. Så många fler personer finns det inte att dela ut priset till utan att det blir alltför långsamt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar