Staffars Seriers Blog: Bamse 40 år

30 oktober 2006

Bamse 40 år

Den första seriesidan med Bamse publiceras 29/10 - 1966 vilket gör gårdagen till hans 40:e födelsedag. Det är lustigt men märkligt nog så har inte Bamse varit en stor del av mitt serieläsarliv. Mina föräldrar köpte aldrig Bamse åt mig och jag har inget minne av att jag bad om det heller däremot hade en mycket yngre granne dom och jag minns hur hans pappa vid något tillfälle häpnade över hur mycket som sonen hade lärt sig ur dom.

När jag tänker efter så är det lite märkligt att jag inte läst mer än jag gjort. Tidningen fanns ju under hela min barndom och jag har alltid varit förtjust i miljöbilderna som jag tyckt varit John Bauer-inspererad men samtidigt var nog äventyren lite för ospännande för mig. Det saknades bra skurkar och alla var alltid så förbannat snälla mot varandra. Däremot så såg jag ofta de tecknade filmerna under nyårsveckan i barndomen så för en gångs skull så är det de rörliga bilderna som betyder mest för mig när det gäller en serie. :-)

Men grattis Bamse och hoppas att du får leva 40 år till, åtminstone.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar