Staffars Seriers Blog

14 april 2004

Vecka 16


Först och främst vill vi passa på att tacka Anders Sasse som har jobbat med att knappa in vilka serietidningar som vi har i lager, något som vi förhoppningsvis kommer att få upp inom en snar framtid. Vi ligger efter med genomgången av Previews men hoppas få upp den senare den här veckan.

SPX 04

SPX var en trevlig upplevelse som vi kommer att delta i fler gånger. Kul att se så många fansinskapare på samma gång, och vi plockade upp ett par för försäljning i butiken. Skall jag klaga på något så är det att alltför många av fansinskaparna inte har tänkt längre än att de sätter priset så att de skall gå runt (dvs inte ge någon vinst) vilket gör det rätt svårt när de vill att vi skall sälja deras tidningar, inte för att vi har plats för fansin egentligen.


Grattis

Seriefrämjandets ordförande, Fredrik Strömberg har blivit nominerad till en Eisner-Award i klassen "Best Comics-Related Book" för Black Images in the Comics. Det är dock inte särskilt troligt att han kommer att vinna eftersom de övriga nominerade inkluderar bl.a. ett par konstböcker av Chris Ware, respektive Alex Ross. Men det är kul i alla fall.

Vansinne

Framgångarna med George R.R. Martins novell the Hedge Knight har tydligen fått utgivarna Dabel Brothers Productions att ta vatten över sina huvuden då man skall ge sig på Robert Jordan i serieform. Detta är det en s.k. "prequel" vilket man får anta innebär att det faktiskt finns en möjlighet att de blir färdiga någon gång.


Icon

Ni har väl inte missat att Marvel har startat upp ett nytt imprint "Icon" som till en början kommer att publicera två serier: Powers av Brian Bendis och Michael Oeming samt Kabuki av David Mack. Det har inte konfirmerats men av vad jag sett så verkar det som att det även kommer att komma en serie av Mark Millar sedan så är det svårt att se vad de kan tänkas erbjuda här. Det här känns som ett sätt att hålla några av deras viktigare skapare glada snarare än ett nytt Epic, och faktum är att Marvel inte har särskilt många skapare som de behöver hålla på gott humör. Möjligheten finns att en av de två Marvel-titlarna som Warren Ellis inte har namngett ännu kommer att publiceras här men jag tror det när jag ser det. Som i stort sett alla Marvel-Imprint sedan "Ultimate-linjen" så tror jag att den kommer att dö en snabb död. Det här känns som ett nytt "Homage" snarare än ett "Vertigo" om man gör den jämförelsen.

DC-album i din framtid

DC har svarat på en del frågor om kommande album. Av intresse är att de kommer att slutföra hela James Robinsons Starman (det kommer att ta tid), att Jamie Delanos Hellblazer är något som de faktiskt överväger och det kommer inte att komma fler Shade album.

Crossgen Blues

Nu verkar det återigen som om Crossgen är på fallrepet. Två personer har sagt upp sig/fått sparken. Sedan så har de dragit sig ur FCBD vilket är lika bra det med tanke på vilken skit de hade tänkt ge bort men det är förvånande att de inte ersätter den med Abazadad eller något liknande. Som spiken i kistan så säger ryktesspridaren Rich Johnston att de konstverk som ägaren Mark Alessi hade hängandes på sitt kontor nu är borta. Det sista är ett rykte som inte är konfirmerat men det ser inte bra ut.

Intervju

Time.com serieskribent pratar med Chester Brown om Louis Riel.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar