Staffars Seriers Blog

28 april 2004

Vecka 18

Hela tre poster den förra veckan. Man skulle kunna tro att jag är en riktig bloggare. Blir lite mindre den här veckan eftersom vi slutförde vår order och vi skall förbereda mangamånaden. Men en post skall vi hinna med.

Titta på TV?

Enligt denna Reuters artikel så håller HBO på med att adaptera Joe Matts seriealbum Poor Bastard till en tv-serie. Tydligen så är de insperade av American Splendor-filmen så till vida att de kommer att blanda skådespeleri med animerade sekvenser. Detta är nog ett av de få serier-till-film projekten som jag faktisk har ett visst intresse av att se. Nåja, det är ännu inte i produktion men mannen som ansvarar för projektet har tidigare varit en av upphovsmännen till Futurama så kunskapen finns där.

End of an Era

Comics Buyers Guide meddelade nyligen att de kommer att förändra sitt format. De kommer att sluta vara ett veckoblad med annonser och istället bli Wizard-typen av tidning. Personligen är jag förvånad över att detta inte har skett tidigare. Den marknad som CBG har levt på, nyhetsservice och annonser för begagnade serier, har flyttats över till nyhetssidor på internet och till E-bay. Jag är tveksam till att de kommer att lyckas, Wizard är så dominerande idag att jag har svårt att se att de kan komma åt den publiken. Den äldre läsekretsen som de hade läser betydligt hellre Comic Art och Comic Book Artist där de får mer artiklar med kött på benen än de rätt tunna som förekommer i CBG.

Kort men koncist, förhoppningsvis finns det mer att skriva nästa vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar