Staffars Seriers Blog

15 december 2004

Framtiden redan nu

I sin kolumn på TIME så har Andrew Arnold frågat en del förlag om vad de tror kommer att vara deras storsäljare under 2005. Det finns en del intressanta saker som de nämner och framför allt inte nämner. DC nämner till exempel bara titlar som är redan kända och säger inget om Countdown eller Crisis 2.

Av det som utlovas så ser jag bl.a. fram emot Gasoline Alley-samling från Drawn and Quarterly. D&Q har flera journalism serier á la Joe Sacco på gång som ser smått intressanta ut. NBM har en Angouléme-vinnare som jag är lite nyfiken på. Pantheon fortsätter sin seriesatsning med bl.a. ett nytt album av Marjene Satrapi, samt Dan Clowes och Charles Burns album. Alex Robinson skall äntligen komma med ett nytt album något som jag ser väldigt mycket fram emot, hans Box Office Poison är en av mina stora favoriter.

När det gäller manga så har Arnold bara frågat (eller fått svar från) Tokyopop och Viz. Intressant nog så listar Tokyopop inga asiatiska skapare på de projekt de nämner. Jag undrar om det är ett överseende eller om de kommer att byta inriktning under året. De har tidigare publicerat amerimanga och om de utvecklar egna produkter så har de något som de kan licensiera till andra bolag.

Viz kommer att ge ut Dr Slump vilket kommer att minska antalet frågor om den i butiken. Annars så tycker jag det är intressant att de kommer att ge ut Ghost in the Shell Ani-mangan. Trodde att Dark Horse hade stenkoll på Shirow-materialet men det är kanske en indikation om vad Toren Smith betydde för dom. Full Metal Activist är en titel som det förmodligen är värt att ta en titt på när vi får in i butiken.

En sak som jag tycker är intressant är att de flesta av de projekt som jag personligen är mycket intresserad av kommer att komma ut under sommaren-hösten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar