Staffars Seriers Blog

08 december 2004

Nya Comics Journal

Jag tog en titt på det senaste numret av Comics Journal och jag måste säga att jag gillar vad de håller på att göra med den. Från att nästan ha målat in sig i ett hörn med i stort sett bara bevakning på "konstserier" (tycker inte riktigt om det ordet men det säger åtminstone något om innehållet) men med huvudsakligen intervjuer med serieskapare från "mainstream"-världen av serieskapare så har de under Dirk Deppeys redaktörskap vuxit i relevans. De kommer alltid att vara beroende av intervjuobjektet huruvida det är värt att köpa numret men bitarna runt omkring håller på att falla på plats. Nyhetsdelen har de insett har blivit frånsprungen av webben så de har mer djuplodande och i det här numret för mig intressanta artiklar. Jag läser inte recensioner av serier i någon större utsträckning då jag oftast har tillgång till serierna och kan bilda mig en egen uppfattning men jag tyckte om urvalet av serier som de recenserade. De har också tagit lagt sig till med en seriehistorisk bit, något som jag tillför ett djup till tidningen som de inte hade tidigare.

Så om de har en intervju med en skapare som du tycker om passa på att ta en titt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar