Staffars Seriers Blog: Ny mässa på gång

04 april 2006

Ny mässa på gång

Nu till helgen så är det Uppcon i Uppsala ett tredagars mangakonvent med en hel del skojiga programpunkter. Jag är lite imponerad av att animé- och mangafansen klarar av att ordna sådana här sammankomster. De utlovar över 1000 besökare vilket iofs är mindre än de 5.000 som besökte SPX men de är betydligt mer dedikerade vilket i sin tur betyder att vi kan sälja en hel del saker där.

Är just nu i full färd med att packa inför Uppcon och det är en rätt intressant balansgång som man går. Dels så vill man ha saker som man kan sälja [och i vissa fall rea bort] och dels så vill man tala om att det är det här är vad butiken står för - att vi verkligen har koll på manga och att man kan lite på det som vi rekommenderar. Nu är det manga som gäller vilket gör det till viss del lättare då det är färre grupper av kunder att tillsfredställa men samtidigt så är kunderna specialister så det gäller att verkligen hitta rätt serier att ta med. Det är även lite besvärligt då jag känner att jag inte hunnit med att läsa så mycket manga som jag behöver utan har förlitat mig på Staffars beskrivningar, förhoppningsvis så hinner vi med en pluggsession när vi plockar ned det sista i kartongerna. Staffar har tack och lov tagit ansvar för leksakerna vilket gör att jag kan ta mig tiden att packa ihop mangasetten och märka upp dom ordentligt samt göra en ordentlig uppsortering [har jag nämnt att jag älskar de stora ytor som finns i butiken just nu?] av vad vi skall ha med oss.

Det hela kommer att bli oerhört skoj och en låååång arbetshelg. Tack och lov att påsken kommer snart. Skall du till Uppcon och läser den här bloggen så kom och säg hej. Vi är bordet med det bästa utbudet av manga :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar