Staffars Seriers Blog: Lugn vecka

29 januari 2007

Lugn vecka

Det hände inte så mycket förra veckan men två saker stod ut. Dels att DC inte längre kommer att ge ut Garth Ennis och Darick Robertsons Boys. Om det bara var en fråga om försäljningssiffror så vore det inte så konstigt men det verkar inte vara fallet den här gången. Det faktum att albumet inte kommer ut och att sista numret kommer ut samtidigt som DC ger alla rättigheter tillbaka till skaparna omedelbart tyder på att någon i hierkin ovanför DC reagerat på innehållet (dvs superhjältar, mycket våld och framför allt sex) och tvingat bort titeln. Jag kan inte komma på när detta har hänt tidigare så det är egentligen två slutsatser som jag drar av detta. Först och främst att DC börjar få ögon på sig från deras ägare men också att de har blivit mer måna om att ha bra relationer med sina skapare. Det blir intressant att se vilket förlag som kommer att plocka upp Boys.

Den andra är att åtminstone ett ex av Yaoi Hentai dök upp i en Walmart butik. Givetvis ett stort misstag av någon mindre kunnig person. Bögporr är inte något man skall skicka till konservativa företag om man vill fortsätta sälja till dom. Det intressanta här var avsaknaden av upprördhet men man bör komma ihåg att det tog några månader innan danskteckningarna skapade oro.

Jag utlovar lite mer fart på bloggandet den här veckan och att prenumerantutskicket sker förhoppningsvis i morgon tisdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar