Staffars Seriers Blog: Rokad i seriesverige

08 januari 2007

Rokad i seriesverige

Peter Sparring som har varit med och startat ett antal olika serieförlag som Pandora, Full Stop (som gav ut både Larson! och Ernie) har blivit överköpt till Egmont för att starta upp något nytt som rimligtvis borde ha med manga att göra då Peter varit med och startat mangaboomen i Sverige genom Manga Mania och Shonen Jump.

Jag måste erkänna att det hela verkar lite underligt för mig. Peter är en entreprenör som inte verkar trivas i stora sammanhang och Egmont är rätt kända för att vara centralstyrda så att ha ett litet fristående bolag kommer åtminstone på sikt att skapa problem och friktion. Det hedrar dock Egmont att de ser att de behöver göra något åt sin mangautgivning som faktiskt är riktigt dålig utförd. De har de överlägset schabbigaste produkterna av de svenska mangaproduktionerna trots att de har väldigt bra titlar. Peters kontaktnät och kunskaper kommer att komma väl till pass för dom.

Det mest intressanta med den här rokaden blir förmodligen vilken betydelse det här kommer att få för Manga Media. De förlorar dels en grundare men framför allt en inspiratör som är oerhört svårt att ersätta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar