Staffars Seriers Blog: Apropå läsecirkeln

13 maj 2009

Apropå läsecirkeln

Vad som är kul är att den har uppmärksammats lite här och var. Bland annat så blev jag kontaktad av en journalist som gjorde ett jobb åt tidningen Svensk Bokhandel om just läsecirklar. Hon tyckte det var jätteskoj att det fanns någon som läste lite mer udda litteratur och vår genusfördelning var också något som var rätt ovanligt. Dessutom så kom det fram att det förekom en hel del läsecirklar på nätet vilket intresserade mig. Jag funderade först på att hålla läsecirkeln där men jag kom fram till att det fanns en viss inbyggd tröghet i internetkonversationer som jag ville komma från. Att just sitta ned tillsammans och kunna ha ett samtal inte bara om det vi skall diskutera utan även om vardagsbitar var betydligt mer intressant.

Artikeln skulle komma i numret med höstens böcker någon gång i juni och idag var en fotograf och tog bilder på mig inför det. Det är alltid lika skoj och se vad det är som fotografer tar fasta på när de kommer till oss. Det finns väldigt många vinklar och rätt häftiga perspektiv man kan utnyttja för att få fram dynamiska effekter här i butiken. Dagens fotograf tryckte in mig i lagret här i butiken och hela tiden längre och längre in. Vi får se om det blir någon bild med i artikeln. Magen såg rätt stor ut på de bilder jag tittade på så det är nästan att jag hoppades att det inte skulle bli någon bild men samtidigt är det ju bra reklam för butiken att vara med i de här sammanhangen.

Svensk Bokhandel brukar vara bra att lägga ut sina artiklar på nätet efter en viss tid efter publicering så jag får länka dit när det väl är dags.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar