Staffars Seriers Blog: Godbitar från senaste leveransen

07 maj 2009

Godbitar från senaste leveransen

Ah, äntligen en sändning att sätta tänderna i. En massa skoj saker som kom den här veckan. Det häftigaste är nog att uppföljaren till League of Extraordinary Gentlemen har kommit in. Det är den första av tre årliga tidningar med ett delvist nytt team som kommit. Ta inte det där med tidning alltför hårt, det går att jämföra det med ett minialbum som tillsammans bildar en helhet. Tidningen debuterade på SPX förra helgen så det är rätt skönt att få in det rätt snabbt efteråt.
Det händer inte så mycket i Harvey Pekars liv så han börjar göra böcker om det som intresserar honom. Beats Graphic History handlar om beat-poeterna från 40- & 50-talet och är illustrerad av en uppsjö bra tecknare.

De av er som diggar kriggserier bör definitivt ta en titt på Blazing Combat från Fantagraphics. En samling med de fyra första numren av Warrens klassiska tidning med namn som Wally Wood, Joe Orlando, John Severin och med det mesta materialet skrivet av Archie Goodwin.


Btvs Season 8 Bk 04 Time Of Your Life
fortsätter Buffys äventyr efter tvns slut. Riktigt bra enligt de fans som tycker om att prata med mig om den i butiken.


Warren Ellis senaste Avatar-serie om "Combat Magic", Gravel kommer med sitt första album. För dig som uppskattar "gore-iga" serier.

Anders Nilsen är en dansk talan som slagit rätt stort i USA. Hans senaste album Monologues For Calculating The Density Of Black Holes skulle nog betraktas mer som en grafisk roman (som kultursidorna uttrycker det) än en serieroman men tjockt och intressant ser det ut att vara.

Dessutom fick vi in på nytt ett album jag längtat väldigt länge att ha inne på nytt, dels vårens album (enligt mig) A Drifting Life. Köp det om du är det minsta intresserad av seriehistoria. Dessutom är det inte bara jag som uppskattar serien. Den fick (dela) Tezuka-priset i år.

På tal om manga så kom två av mina favoriter bland sportmangorna in, Hikaru No Go Bk 15 och Whistle 22. Jag känner mig lite generös idag så jag lägger in ett webberbjudande på Hikaru No Go Bok 15. Vi säljer den för 50 kr/st i webbshoppen maj månad ut.

2 kommentarer:

  1. Härligt att höra någon nämna Hikaru no Go! Det var ju ett tag sen serien var som mest populär, så man undrade ju om folk fortfarande följde den. Själv går jag och suktar över den nya utgåvan som ges ut i Japan just nu. Skulle sitta så fint med tanke på att jag börjar bli sugen på att läsa om serien.

    Jag har lagt upp en mindre artikel i min blogg om hur japanska fanzine och yaoimanga påverkar varandra förresten. Artikeln är bara i sitt första skede (brukar utveckla mina artiklar under längre tid), men jag tror att det kan vara intressant läsning ändå. /My

    SvaraRadera
  2. Den är fortfarande rätt populär i butiken och är väl en av dom mangor som vi säljer flest ex av från hyllorna (till skillnad från sådant som är förbokat).

    Jag såg din artikel och skall länka till den tillsammans med en annan intressant artikel om manga som kom ungefär samtidigt.

    SvaraRadera