Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste leveransen

12 mars 2010

Godbitar från den senaste leveransen

Vi börjar hej villt med en titel som vi skrivande stund är närmast ensam om att ha i butiken. Sara Granérs hemskt efterlängtade nya album, Med vänlig hälsning. Vi säljer fortfarande väldigt bra av Det är bara lite Aids så det kommer vara kul att ha något mer att sälja på de kunderna. Har ni inte läst henne tidigare så är detta svart humor i Nina Hemmingsson-stil tecknat med alla "kritorna i kritlådan" som hon uttryckte det hela i en intervju. Riktigt skoj tycker jag själv.

Hellboy tuffar på med sitt nionde album. The Wild Hunt som är den första i huvudserien som inte är tecknat av Mike Mignola utan av Duncan Fegredo vilket är nog så god ersättare för Mignola själv.

Apropå serier som tuffar på så har Garth Ennis nått upp till album sex i sviten om the Boys. I the Self-Preservation Society så åker de lite oväntat på däng vilket öppnar upp för lite mer dynamik i historien.

Craig Yoe heter en kille som älskar gamla serier och en av hans favoriter är kille som heter Milt Gross vars verk han nu fått samlat i ett praktverk. Omslagsbilden säger rätt tydligt vad innehållet är för något.

Slutligen så har det kommit in en ny Vertigoserie i bokform. Greek Street Bk 01 Blood Calls For Blood är skriven av gamla favoriten Pete Milligan och eftersom jag har bara läst första numret är jag väldigt sugen på att läsa hela albumet. Grekiska gudar i modern värld. Blodigt och skoj verkar den vara.

1 kommentar:

  1. Darn you all to heck!

    Jag älskade Gross "He Done Her Wrong" när Fantagraphics gav ut den häromåret, så nu måste jag alltså köpa den igen för att få de andra serierna också. Ångest, ångest är min arvedel!

    SvaraRadera