Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste leveransen

22 mars 2010

Godbitar från den senaste leveransen

Fredagsleverans innebär måndagsinlägg om vad som kom förra veckan. Här är vad som stod ut för mig från den senaste leveransen.

Krazy & Ignatz- Tiger Tea är en av de mer surrealistiska Krazy Kat-äventyren där Krazy tar droger. Vad som är lite kul är att detta är en av de få samlingarna med de dagliga stripparna som finns. Annars är det mest söndagssidorna som samlas när det gäller den här serien.

Vertigo Crime har varit en rätt stor besvikelse. Förutom en bra Hellblazer-historia av Ian Rankin (vilket inte var någon Crime-historia) så har det varit rätt taffligt tecknade historier med alltför mycket övernaturliga inslag. Därför är det kul att kunna rapportera att Bronx Kill är en bra Crime-historia utan taffliga tecknare och utan övernaturlighet. Gillar du Ed McBain-böcker är detta ett album som du definitivt ska kolla in. Irländska snutar och folk som försöker undfly sitt öde, det behöver inte vara mer komplicerat än så.

American Vampire #1 är den senaste Stephen King-serien. Den här gången från Vertigo och dessutom om jag förstår allt rätt så är det ett originalkoncept den här gången vilket alltid är trevligt. Staffar har läst första numret och tyckte att "American Vampire var klart trevlig att läsa!" och det är ju en rekommendation om något.

 Slutligen så har vi fått andra boken av Gunnerkrigg Court. En webbserie vars popularitet överaskade oss när första boken kom ut vilket alltid är trevligt. Jag måste erkänna att eftersom det är rätt tjocka böcker så har jag inte läst dom men det ser rätt trevligt ut.

Som vanligt är allt inlagt i webbshoppen och upplagt på vår nyinkommet-sida.

5 kommentarer:

 1. Sigikki-titlarna kanske värda en push? ;-)

  Har inte bestämt mig om jag ska hugga den där Tiger Tea-boken... Jag har en mystisk utgåva från ett holländskt förlag från 70-talet (på engelska) som har med episoden i ett av häftena. Trevliga böcker, med Joost Swarte-designade omslag; tyvärr bara Herrimans egna teckningar istället för en Hergé-version à la Swarte av Krazy.

  SvaraRadera
 2. Jo, de är det definitivt. Tänkte skriva om Bunny Drop när vi fått in fler ex av den. Allvarligare variant av Yotsuba&! Väldigt bra.

  SvaraRadera
 3. Jag bedömer i nuläget att Bunny Drop är den bästa nya mangan jag läst i år. /106

  SvaraRadera
 4. Jag skulle nog gå ett steg längre och säga att den nog är årets bästa serie än så länge.

  SvaraRadera
 5. Jag är alltid lite rädd för att ta till överord :-)
  /106

  SvaraRadera