Staffars Seriers Blog: Free Comic Book Day- en sammanfattning

01 maj 2010

Free Comic Book Day- en sammanfattning

Jag sitter och pustar ut efter en mycket lyckad FCBD. Vi har inte satsat så mycket resurser på marknadsföring på den. Det är egentligen bara den senaste veckan vi har gjort väldigt lite men jag är oerhört nöjd med utfallet. Tror jag blev av med ungefär hälften av alla tidningar. Jag var lite generösare än jag tänkt mig så folk fick plocka det de ville ha i mångt och mycket. Passade även på att sticka i handen tidningar som folk kanske inte hade plockat upp annars.

Det funkade även bra över att få in nya kunder i butiken. Det var flera som aldrig hade varit här tidigare och många som jag inte kände igen. Det funkade med att sätta upp en skylt i fönstret som utlovade gratis tidningar.

Det som vi gjorde som jag är mest nöjd med är att ta hit Kim W Andersson som signerade Love Hurts-albumet och själv sålde sin coola affisch till Puppy Love. Det blev lite underhållning och vi sålde förvånansvärt stort antal av albumet. Speciellt som det varit ute ett tag. Tack till Kim och ni andra serietecknare som dök upp och förgyllde våra kunders dagar. Speciellt några unga tjejer som fick träffa två av sina stora idoler i Kim och i Lina Neidenstam. Det var oerhört kul att se, speciellt som Kim väldigt stolt pratade om "Mina fans".

Tacka alla som kom hit och förgyllde min dag. Vi gör om det igen nästa år, lite större, lite bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar