Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste leveransen

28 maj 2010

Godbitar från den senaste leveransen


Ytterligare en vecka och ytterligare en leverans. Vi börjar dagen med två svenska album. Lena Ackebo som för närvarande går på Citys seriesida tillsammans med andra Kartago-serier samlar materialet till en bok vars titel jag helt kan skriva under på:  Fucking SOFO men så håller vi till i mysiga Mariakvarteren också.

Det andra svenska albumet är en Carl Barks-samling med hans Warner-serier som Bruno Björn och Droopy. Hiskeligt dyr kan tyckas men det är lite svårt att få tag på många av de här serierna så lite av en kulturgärning är det.
Veckans stora album alla kategorier är Wednesday Comics HC. DCs satsning på ett veckomagasin i gammalt dagstidningsformat. Nu är allt samlat i hårda pärmar och ja, det ser väldigt snyggt ut och det kommer bli intressant att äntligen få läsa serierna i följd snarare än en sida per vecka.

Sean Philips är en tecknare som vi gillar om så bara för hans fina samarbete med Ed Brubaker på Criminal, nu har han en egen tidning från Boom som han iofs inte skriver men vad jag kan förstå är mannen bakom. 7 Psychopaths #01
och jag nämner väl den mest för att det är kul med en serietidning som vi tar in ett par ex av.

Slutligen är jag väldig nyfiken på en mangaserie från Tokyopop, Neko Ramen Bk 01 Hey Order Up. Jag har en viss svaghet för matlagningmanga och den här verkar både fånig och rolig på samma gång.


Som vanligt finns allt i webbshoppen och på nyinkommet-sidan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar