Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste leveransen

24 maj 2010

Godbitar från den senaste leveransen

Det har varit lite tunnsått med tips från den senaste leveransen men nu när mässperioden är över och saker återgår till det normala (fram till semestern i alla fall) så skall vi se till att få ut serietips. Dessutom skall jag försöka mig på en sammanfattning på det bästa och mest intressanta som har kommit ut den här månaden.

Några snabba tips innan jag äntligen får chansen att sätta med ned och gå igenom ordentligt vad som har kommit in de senaste veckorna. Favoritboken #1 den här veckan är definitivt samlingen med Captain Easy-söndagssidorna. Det är klassisk 40-tals matinéaction när den är som bäst i serieform. Fantagraphics gjorde även det kloka valet att trycka upp boken i klassiskt format á la deras Popeye-samlingar så nu har ni ytterligare en serie som går in på den hyllan.

På tal om klassiska dagspresserier så misssar ni väl inte de klassiska seriesåporna, Heart of Juliet Jones och Mary Perkins on Stage? Det närmaste serier kommer foton. Otroligt vackra att titta på. 

 I'll Give It My All Tomorrow är en manga som jag är mycket nyfiken på om en slacker som vill göra manga men som inte riktigt klarar av det. Från Viz Ikki imprint vilka nu är det förlag/undeförlag som jag är mest nyfiken på vad de gör. Många oväntade godbitar därifrån. Saturn apartments är ytterligare än
manga därifrån som jag inte satt mig i vad den handlar om ännu men det ligger på läshögen just nu. 

Executor är ytterligare en Vertigo Crime-historia. Den här har i alla fall inget övernaturligt i sig vilket är en fördel som den har mot tidigare volymer.

 Slutligen så är Weathercraft Jim Woodrings återkomst till seriemediet. Högst efterlängtad av alla surrealister.

Vi har även fått in fler ex av årets bästa manga Bunny Drop.

Ni hittar som vanligt allt som kommit in på vår nyinkommetsida.

3 kommentarer:

  1. Kul att Saturn apartments kommit ut. Den är väldigt fin. Drömmarnas djup utgiven av ordbilder är en av Hisae Iwaokas tidigare verk så hennes teckningar har hunnit bli ännu finare i Saturn apartments.

    SvaraRadera
  2. Håller med om Bunny Drop!

    SvaraRadera
  3. I'll Give It My All... Tomorrow! var en trevlig överraskning. I övrigt håller jag med om Bunny Drop, har just börjat läsa första delen och blev positivt överraskad av en så fin skildring. Funderar på att skriva ihop något om alla dessa ensamstående pappor som dyker upp i de moderna japanska serierna. Tänkerbland annat på Yotsuba&. Var det något ni diskuterade under er seriediskussionsgrupp?

    SvaraRadera