Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste leveransen

30 juli 2010

Godbitar från den senaste leveransen


En gammal trotjänare inleder veckans genomgång av veckans godbitar. Usagi Yojimbo har nu nått upp till album 24 med Return of the Black Soul. Håkan noterade att den nog aldrig varit mer populär. Det tog inte mer än 30 sekunder förrän han packat upp den ur lådan tills dess att den är såld. Vad gäller innehållet i albumet så står Jei i centrum vilket bådar ond bråd död. Läs gärna Simons recension av albumet ifråga.
En av mina favoriter bland amerikanska indie-skapare heter Ross Campbell. Han har bl.a gjort den trevliga goth-serien Wet Moon och en av de riktigt bra albumen i DCs tjejsatsning Minx. Nu har kommit ut med Shadoweyes Bk 1 på Slave Labor.  Har ingen riktig koll på vad det är ännu men jag ser väldigt mycket fram emot att läsa den.

På tal om serier med ögon i titeln,  Four Eyes är en trevligt album om en pojke i vad som förefaller vara 30-talets New York som blir Draktränare. Jag läste första numret när det kom och jag blev rätt förtjust i stämningen som den hade. Skall bli kul att läsa hela sviten nu.

Slutligen så har vi fått in två stycken Whatever happened to... från DC. Den första är en riktig serieklassiker. Alan Moores känslosamma farväl till Silver Age-stålmannen, Whatever happened to the Man of Tomorrow. Har du någon nostalgirelation till den eran av Stålmannen-tidningar så är detta är måste. Moore lyckas verkligen knyta ihop de flesta trådarna kring Stålmannen på ett väldigt bra slut. Den andra är Neil Gaimans Whatever happened to the Caped Crusader som nog borde hade behövt heta något annat då den inte alls knyter an till Moores serie utan är en lång begravningssekvens över Batman/Bruce Wayne vilket för mina tankar mer till Where were you the Night Batman was Killed.

Som alltid finns hela listan inlagd i shoppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar