Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste leveransen

13 augusti 2010

Godbitar från den senaste leveransen


Jag skall snart börja blogga annat tips från senaste leveransen, jag lovar.

Den här veckan så toppar jag nog med Unwritten Bk 02 Inside Man som nog är en av den trevligaste av de nya Vertigo-bekantingarna. Konceptet är briljant, tänk dig en Harry Potter där författaren baserat utseende och manér på sin son så det finns en riktig person som "Harry Potter". Låt sedan författaren försvinna och samtidigt som det avslöjas att den magi som beskrivs är på riktigt, att fienderna är densamma men att huvudpersonen inte riktigt tror på det hela. Koppla det sedan till kopplingar till olika litterära företeelser (eller för all del bluffar) så får du Unwritten. Allt utomordentligt väl berättat av Mike Carey och Peter Gross.

Bone Tall Tales är en lätt omarbetning av Bone Stupid, Stupid Rat Tails. Färglagd som alla nya Bone-album är nuförtiden. Tycker bättre om tidiga Bone med fantastiska äventyr framför de senare mer fantasy-aktiga delarna så är det här något som du skall införskaffa till ditt bibliotek.

Garth Ennis Battlefields Bk 05 The Firefly & His Majesty är en fortsättning på den tidigare volym Tankies som är den volym som jag tyckte varit den bästa av dom.

Brain Camp var en trevlig liten överaskning. Ungdomar på kollo har vi sett en del av på sistone men istället för att vara en lite mesig och intet sägande ungdomsskildring får vi oss serverat en SF-historia som var riktigt underhållande. Inget revolutionerande kanske men bra driv i berättelsen och humoristisk där den behöver vara det. Rekommenderas.

Slutligen så fick vi 10:nde boken av Urasawas 20th Century Boys. Bland det absolut bästa som publiceras i mangaväg just nu. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar