Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste leveransen

19 augusti 2010

Godbitar från den senaste leveransen

En väldigt liten sändning den här veckan pga strul med leveranser. Vi fick in lite Marvel-serier så vi blev inte helt serielösa. Förhoppningsvis är allt löst till nästa vecka.

Oavsett så skulle jag nog valt Ankomsten som veckans godbit framför allt. Detta är svensk utgåva av Shaun Tans the Arrival. Detta album har charmat väldigt många kultursidor de senaste åren och gillar du ordlösa, väldigt stilrena serier så är detta något för dig.  Dessutom kan det påpekas att gillar du omslaget så kommer du att gilla teckningarna inuti som är närmast identiska med omslaget vilket alltid är trevligt.

Jag är rätt svag för Jeff Parkers Marvel-serier (vill även se mer av Interman men det är en helt annan histora) och även serier där jag slipper allt för mycket kontinuitetstjafs (hallå X-Men mm) så Agents of Atlas Turf Wars SC är ett album som jag ser fram emot att få läsa. De tidigare albumen i sviten har varit mycket underhållande.

Brian Bendis och Alex Malevs Daredevilsvit samlas i tre mycket tjocka album. Gillar du gamla våghalsen och har inte läst den på länge är det värt att plocka upp Daredevil Ultimate Daredevil Bk 1. Finns ekon av Ann Nocentis och Frank Millers sviter i deras.

Slutligen vill jag uppmärksamma er på att albumförlaget kommit med två nya album. Dels har  Metabaronerna Bk 02 Honorota, Ättemodern som utspelar sig i Inkalens värld kommit in. Dels så har tredje och avslutande historien av Sir Arthur Benton kommit in. Sir Arthur Benton Bk 03 Slutstriden har nog det mest stilrena av alla omslagen den här veckan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar