Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste sändningen

25 september 2010

Godbitar från den senaste sändningen

Först ut är Love & Rockets New Stories Bk 03 som av flera beskrivits som den bästa Jaime-historien någonsin vilket får en lyfta lite förvånat på ögonbryna. Som Tom Spurgeon uttryckte det "It would mean that it would the best story in the history of comics".

Den bok med mest tyngd i den här veckan är annars nyutgåvan av Dave Mckean's Cages. Detta är ett av 90-talets stora mästerverk. Det enda verk som McKean både tecknade och skrev själv. Fullt med hans tankar om vad man kunde göra med seriemediet. Det är lite synd att sedan ramlade in i konstsvängen för det är verkligen ett intressant verk som lovade mer.


Intressanta verk leder oss vidare till AX Bk 01 A Collection of Alternative Manga. En samling med japanska alternativserier från den legendariska tidningen Garos efterföljare. Det är en vid spridning på materialet som sig bör i en sådan här antologi. Personligen så är det Galago jag i första hand tänker på när jag bläddrar igenom albumet. Samma spretighet i teckningsstilar och liknande konstnärlighet.

En av mina favoritserier de senaste åren har varit Planetary av Warren Ellis. Det var något med upptäckarlusten och känslan av att allting kan hända. Jag har saknat den känslan väldigt mycket de senaste åren och det är därför väldigt glädjande att notera att Unknown Bk 01 från Boom! känns som en värdig arvtagare. Jag hoppas att den klarar av att fortsätta med den underbara sense of wonder som den har i det här första albumet. Varmt rekommenderad till dig som älskar äventyrsserier.

Slutligen vill jag pusha för Wildcats Version 3.0 Year One Tp, speciellt så här när Wildstorm läggs ned. Den här serien spelar i samma klass som Sleeper och liknande Ed Brubaker-serier. Väldigt vuxna superhjälteserier och inte minst multinationella big business-drama.

Allt finns som vanligt inlagt i shoppen.

1 kommentar:

  1. Bästa är möjligen ett starkt ord. Men Jaime Hernandez-serien i senaste Love and Rockets var verkligen väldigt bra.

    SvaraRadera