Staffars Seriers Blog: Godbitar från senaste leveransen

27 januari 2012

Godbitar från senaste leveransen
Staffan passade på att ta semester efter en hel vecka tillbaka på jobbet, så nu är det upp till mig att tipsa om vad som dök upp i den här sändningen.

Vi kan väl börja med vad jag vet är en väldigt efterlängtad och efterfrågad uppföljare: Polly and the Pirates Bk 2: Mystery of the Dragonfish. Nu är det visserligen inte Ted Naifeh själv som tecknar, men Robbi Rodriguez är en nog så god ersättare. (Och för Naifeh-älskare så kommer ju Courtney Crumrin snart ut som en månadstidning med början i april.)

En personlig favorit som kommer i nya tjocka samlingar är Ed Brubakers Catwoman. Darwyn Cooke och Cameron Stewart tecknar med behållning. Den här titel, tillsammans med Rucka och Brubakers Gotham Central gjorde att 2000-talet var en väldigt bra tid att gilla Batman och Gothams mörka gränder.

Jeff Lemires Sweet Tooth rullar på och nu står den fjärde samlingen Endangered Species i våra hyllor, där vår hornbeklädda protagonist fortsätter att utforska, och kanske hitta några svar på vad som orsakat den smått bisarra värld som han befinner sig i.

Nate Powell tecknar The Silence of Our Friends, om rasmotsättningar i Texas på slutet av 60-talet. Jag har bara hunnit bläddra lite snabbt i det här albumet, men det ser mycket lovande ut.

Som vanligt finns allting redan upplagt i webbshoppen.

/Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar