Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste leveransen

02 februari 2012

Godbitar från den senaste leveransen

Bäst just nu
När jag var sjukledig så var det en titel jag konstant plågade Håkan med att fråga om den kommit in, Mitsuru Adachis Cross Game. Det blev nästan så att han blev lite irriterad på frågan vilket roade mig givetvis. Nu när jag är tillbaka så kommer den äntligen Cross Game Bk 06 in. Frågan är nu om det lönar sig att bli sjukskriven igen eller om det är meningen att jag skall jobba?

Klassisk franskt
serieformat
Det är lustigt att man glömma hur trevliga vissa former av serier är när man inte får läsa nya sådana serier. Dance Class är en fransk humorserie i ensides format om en balletklass. Känns som en trevlig kompanjon till historierna om Lou. Dessutom trevligt med fler serier med tjejer i huvudrollen.

Stygg flicka
På tal om tjejer i huvudrollen så har Garth Ennis senaste serieskapelse Jennifer Blood kommit i samlad form. Inte lika snäll som Dance Class så klart det är ju Ennis så ultravåld är att förvänta.

Läst Batman nyligen?
American Vampire-författaren Scott Snyders miniserie Batman Gates of Gotham kommer samlad. Jag måste säga att jag blev väldigt förtjust i hur skurkarna såg ut i den här serien.

Trevlig läsning
Slutligen måste jag nämna att Milestone-serien Xombi samlats. Jag saknar Dwayne McDuffie och hans Milestone-serier betydligt mer nu än vad jag gjorde då de kom första gången. Jag tror att det just då var en överexponering på nya superhjälteuniversum som gjorde att vi inte tog in så mycket av dom då för jag har i efterhand konstaterat att de var riktigt trevliga serier. Det här är dock från den nästsenaste nystarten (dvs för DC52) och är återigen väldigt trevlig läsning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar