Staffars Seriers Blog: Förbättringar på Staffars.se: Fakturabetalning

16 februari 2012

Förbättringar på Staffars.se: Fakturabetalning

Vi har nu slagit på fakturabetalning för alla kunder i shoppen. Något som vi givetvis borde ha gjort för länge sedan men ingrott beteende är svårt att använda. Vi har ju varit verksamma sedan slutet på 80-talet dvs den period då faxen fortfarande var lite av en nymodighet (yngre personer: tänk email skickat på papper via dina föräldrars konstiga telefon som sitter fast i väggen). Under en lång tid hade vi inte ens en egen fax utan fick köpa tjänsten av grannföretag. Det var ett stort steg när vi skaffade en egen maskin och kunde etablera direktkontakt med våra amerikanska distributörer och fick en betydligt mer personlig kontakt. Vi sålde givetvis även på postorder under den här informationspåvra tiden när man inte kunde få upp kreditupplysningar på kreti och pleti. Det räckte då bara med ett telefonsamtal "Hej, jag vill ha si och så och skicka den hit". Det gjorde att vi gick på en del nitar och en irritation över bedragande kunder ledde till att när vi inte kände att om inte vi litade till 100% på personen i andra ändan av luren så begärde vi förskottsbetalning.

När vi började sälja på nätet så körde vi på den policyn fullt ut. Nätet var ju nytt och det gällde att skydda sig. Den policyn har sedan utökats med att vi skaffade kreditkortsförsäljning och paypal som alternativa betalningsmetoder vilket vi kände var gott nog. Nu har dock fakturabetalningen satt sig som standard på de allra flesta svenska sajter och jag noterar själv att jag föredrar att kunna välja själv när jag näthandlar. Vi har valt att anlita Payson som fakturabolag då vi är i behov av att minimera våra omkostnader just nu. Det gör att fakturaperioden är 10 dagar netto. Kostnaderna för fakturahanteringen gör också att vi är tvungna att lägga till en fakturaavgift på 29 kr.

Detta är ett nödvändigt steg för att modernisera oss och för att ta oss i nivå med modern ehandel. Jag hoppas och jobbar på många fler men vi tar det när det kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar